Здравствуйте,у меня такая проблема,бывший молодой человек,слил фото мои интимные в сеть,и досих пор их продаёт за деньги,что мне делать в этой ситуации,и какое название его ждёт в этом случае

22.09.2021 13:09
Алёна, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Вітаю, Альоно!
Зверніться до адміністрації сайту із скаргою. Це перший крок, який в багатьох випадках дає результат і фото видаляють.

25.09.2021 22:33

Щодо законодавства, то додатково можемо роз'яснити наступне.
Цивільний кодекс України
частина 1 статті 308 
Фотографія або інші художні твори, на яких зображено особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за її згодою. Без цього забороняється відтворювати, публічно демонструвати та поширювати будь що.
Крім того, ЦК визначено інші правові норми, які регулюють права фізичної особи, зокрема:
Пункт 1 статті 297 право на повагу до честі та гідності фізичної особи;
Пункт 1 статті 299 право на недоторканість ділової репутації;
Стаття 300 право на індивідуальність;
Пункт 3 статті 301
право на збереження у таємниці обставин свого особистого життя.
Як висновок можна зазначити, що законодавцем закріплено заборону на розповсюдження, відтворення та показ фотографій без згоди на це фізичної особи, проте як виглядає така згода, а також порядок її отримання законодавством не визначені.

07.10.2021 10:33

Альоно, якщо цікаво, то Вашій увазі один з подібних випадків на Львівщині

Львів’янин після сварки скинув порно-фото своєї дівчини у чат ОСББ
Суд оштрафував Романа Знака на 17 тис. грн на користь держави
Роман Знак скинув фотографії своєї дівчини у чат «ОСББ Біля парку». Це ОСББ зареєстроване на вул. Похилій, 3 (бічна вул. Героїв Майдану)
Сихівський районний суд виніс вирок молодому львів'янину, який розповсюдив порнографічні фотографії своєї дівчини у чаті ОСББ в Viber. Роман Знак пояснив, що образився на дівчину і намагався їй таким чином помститися. Тепер він має сплатити 17 тис. грн штрафу.

Цей випадок трапився 9 квітня цього року. Львів'янин Роман Знак надіслав в закриту групу «ОСББ Біля парку» у Viber порнографічні фотографії своєї дівчини. У цей момент в групі цього ОСББ було 183 учасники. Після цього дівчина звернулася у поліцію.

Під час слідства у цій справі провели мистецтвознавчу експертизу, яка підтвердила, що фотографії у чаті ОСББ мають порнографічний характер.

В судовому засіданні 29 вересня Роман Знак визнав свою провину у розповсюдженні порнографії. Він пояснив свої дії тим, що проживав разом з дівчиною, і в квітні в них виникла сварка. За словами Романа Знака, після сварки він дуже образився на дівчину і тому вирішив розповсюдити в групі ОСББ «Біля парку» її порнографічні фотографії, які звантажив з її фотосховища у iCloud.

07.10.2021 10:37

Вопросы из такой же категории

Законно ли купить фальшивые купюры для опыта, не для сбыта?
Заказывал товар по объявлению на izi.ua попросили перейти в телеграмм и скинуть деньги на карту я все сделал и поставщик пропал что ему за это может грозить заявок в полицию
Прокурор написал рапорт выше выше стоящему прокурору в котором изложил мотивы отказа от поддержания обвинения в суде, сколько необходимо времени на согласование и вынесение решения об отказе? Спасибо.