250 грн.

Вопрос решен

Мелкое ДТП на дороге с односторонним движением. При опережении предварительно подав сигнал левого поворота не увидел находящееся в слепой зоне сзади слева авто которое передним правым крылом столкнулись о моё авто о задний бампер слева. Авто сзади двигались без соблюдения дистанции. Инспекторов не вызывали. Я спешил на запланированную встречу и сказав что ждать не могу уехал. Не с целью скрыться а на важную встречу На следующий день позвонили из милиции о разбирательстве. Вопрос-чья вина в ДТП и как избежать наказания за оставление места Дтп

07.10.2021 18:26
Вячеслав , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
По Вашому питанню повідомляю наступне:

Вам необхідно звернутися з письмовою заявою на ім я начальника УПП, в якій зазначити, що Інспектором поліції було порушено процедуру оформлення адмін. матеріалів, щодо Вас та просити надати матеріали справи для ознайомлення , якщо копію постанови та матеріали були надіслані Вам поштою, вкажіть у заяві , що Ви не згодні з постановою та будете оскаржувати її до суду, адже вона не є вмотивованою.

Зазвичай такі заяви керівництво поліції розглядає формально тому , аналогічну заяві з Вашими аргументами та матеріалами направте до місцевої прокуратури , але спочатку треба витребувати адмін. матеріали по справі та виконавчий лист отримати, далі подаєте позовну заяву до суду " про скасування адмін стягнення у вигляді штрафу. Відповідачем, по справі повинен виступати поліцейський УПП , який виписав Вам постанову , його дані зазначені у постанові, поряд з цим подаєте суду на канцелярію , окрему заяву про скасування судового наказу та закриття виконавчого провадження у зв язку з необгрунтованістю.

До позовної заяви додаєте:

1. Оригінал постанови на 1 арк;
2. Копія паспорту громадянина України на 3 арк.
3. Копія полісу на 1 арк.;
4. Копія адміністративного позову з додатками на 3 арк.
5. Квитанція про сплату судового збору 1 арк


 потерпілий може висунути до Вас вимоги про компенсацію збитків навіть , після ремонту авто(якщо будуть документальні докази пошкоджень офіційно зафіксовані.
у разі відкриття провадження по справі , суд направить Вам ухвалу про відкриття провадження та матеріали справи
Вам необхідно буде у строк вказаний в ухвалі (але не більше 14-ти днів) подавати відзив на позовну заяву де детально пояснювати суду , ступінь завданих збитків.
у потерпілого є 3 роки для звернення до суду за стягненням завданої шкоди - згідно ст. 257 ЦК України.
Він може скористатися цим правом у будь-який момент у межах 3-х років.
Термін у 1 рік встановлено для відшкодування страхового випадку згідно ЗУ Про обов'язкове страхування відповідальності власників наземних транспортних засобів".


 З повагою,
Костянтин Гончаренко

16.11.2021 14:05

Вопросы из такой же категории

Несет ли физ лицо-предприниматель ответственность как предприниматель?
Внешний вид как причина отчисления
Родители не дают деньги