Керуюча компанія відмовляється застосовувати звичайний тариф (до 20 числа) і застосовує тариф (після 20 числа)
за несвоєчасну оплату. Крім того ігнорують Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів
України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню
коронавірусної хвороби (COVID-19)". Відповідно до зазначеного Закону встановлено, що на період дії карантину або
обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни
забороняється: - нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за
житлово-комунальні послуги; - припинення чи зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх
несплати або оплати не в повному обсязі.
Тлумачення Керуючої компанії: тому що у редакції Закону України "Про житлово-комунальні послуги" 2004 року була визначена "послуга з утримання будинків і
споруд та прибудинкових територій", у той час як редакція від 2017 року встановила замість неї поняття "послуги з
управління багатоквартирним будинком". До укладання договорів про надання послуг з управління багатоквартирним будинком,
продовжують діяти договори про надання послуг з утримання будинків.
Вважаю це безпідставним та необгрунтованим.

24.12.2021 00:49
Павло, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
По Вашому питанню повідомляю наступне:

 Якщо так чи інакше Вас не задоволняє якість наданих житлово-комунальних послуг в тому числі постачання гарячоі води та іншого , згідно ст. 7 ЗУ Про житлово-комунальні послуги ви маєте право у разі неналежного постачання послуг звернутися до надавача послуг з претензією, щодо усунення недоліків у наданні послуг, покращення їх якості, або здійснення перерахунку за час коли послуги не надавались або були неналежної якості.
Якість послуг та порядок їх надання та оплати , повинно бути передбачено у договорі про надання послуг ЖКГ УКЛАДЕНИМ З КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ. ( якщо договору немає то необхідно звернутись до підприємства та з ясувати факт його підписання та вам мають надати копію.)
У претензії необхідно детально описати суть проблем та обгрунтування порушення якості послуг, до претензії додати акт обстеження мереж , з даними, щодо температури води , показниками її якості , обстеження має проводити спеціаліст комунального підприємства та підписати акт обстеження з зазначенням посади на бланку, на основі акту зазначити у претензії , що показники надання послуг не відповідають зазначеним у договорі , отже вимагати перерахунку вартості послуг (якщо гаряча вода нижче 40 градусів ви маєте право оплачувати її за тарифами холодної.) як доказ додати всі оплачені квитанції, від підприємства.
Документи направити поштою , рекомендованим листом з описом вкладення та повідомленням про вручення на ім я директора на юридичну та фактичну адресу комунального підприємства.
У претензії зазначити , що у разі ігнорування претензії ви залишаєте за собою право звернутися до суду за захистом своїх прав у 30 ти денний термін.
Далі звертаєтесь до суду додаючи всі докази, договори квитанції, акти , претензії , письмові відмови підприємства, інші документи , що доводять неналежну якість послуг , вимагаєте перерахунку тарифу відповідно до якості послуг.
Зразок акту - претензії:
АКТ-ПРЕТЕНЗІЯ
про перерву в наданні послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, їх ненадання або надання не в повному обсязі
________________________ ____ ____________ 20 __ р. (найменування населеного пункту) (дата складення)
Згідно з договором № _____________________ від________________
споживач __________________________________________________________________ (найменування юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи споживача)
висловлює претензії ________________________________________________________
__________________________________________________________________________ (найменування суб’єкта господарювання – виконавця)
щодо послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, зокрема стосовно
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________ (інформація про перерву в наданні послуг, їх ненадання або надання не в повному обсязі)
у період _________________________________________________________________.
У зв’язку з викладеним виконавець повинен забезпечити відповідний рівень надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, усунути порушення, провести перерахунок розміру плати за перерву в наданні таких послуг, їх ненадання або надання не в повному обсязі.
Інші умови:_______________________________________________________________
_________________________________________________________________________
Цей акт-претензію склали:
виконавець ______________________________ (найменування посади, прізвище, ім’я та по батькові) _________________________________________ місцезнаходження__________________________
телефон _________________________________
________________ (підпис)
М.П.
споживач ____________________________ (прізвище, ім’я та по батькові) ____________________________________, місцезнаходження або місце проживання
_____________________________________
телефон _____________________________
_____________ (підпис)
Відомості про компанію управителя можна знайти у ЕДР юридичних осіб та громадських формувань
Зверніться також до правління ОСББ з вимогою вплинути на дії(бездіяльність) управителя письмово.
Якщо результату не буде збираєте загальні збори ОСББ та протокольно приймаєте рішення про зміну управителя 70% голосів власників квартир повинні бути за з підписом голови правління та секретаря.
Цей протокол разом з повідомленням про розірвання договору голова ОСББ направляє колишньому управителю.
На цьому засіданні можна прийняти рішення про залучення нового управителя та уповноважити особу на підписання договору.
Якщо старий управитель продовжить надсилати квитанції , голова ОСББ звертається до суду з позовом про примусове розірвання договору , долучивши всі документи як докази невиконання взятих на себе обов язків.
документи надсилаються на всі відомі адреси управителя.
Було б доцільним звернутись письмово поштою з врученням до директора керуючої компанії ЗА РОЗ ЯСНЕННЯМ ТАКИХ НАРАХУВАНЬ, ТА ПРОХАННЯМ ПОВІДОМИТИ ПИСЬМОВО НА ВКАЗАНУ ВАМИ адресу на підставі яких розрахунків та нормативних документів управитель проводить такі нарахування до сплати.
Відповідь Вам мають надіслати у 15-ти денний термін згідно ЗУ Про звернення громадян ст.11

Якщо ОСББ не створено звертааєтесь письмово до міського голови ініціативною групою колективним зверненням та вимагаєте провести тендер і визначити Вам нового управителя.

Про зміну істотних умов договору Вас мали повідомити поштою , та надати зразок-проект договору для ознайомлення мешканцями. 

З повагою,
Костянтин Гончаренко


24.12.2021 11:57

Добрий день. Це судова перспектива, є підстави заявляти цивільний позов до суду. Якщо потрібна правова допомога у суді, пишіть у вайбер 098 551 96 59.

02.01.2022 12:40

Вопросы из такой же категории

Как вернуть товар в интернет-магазин, если он оказался некачественным