О социальной и правовой защите военнослужащих и членов их семей
Статья 14. Льготы военнослужащим и членам их семей, пункт 15, о том что военные которые сейчас на службе могут не выплачивать проценты кредита в банках

09.02.2022 10:11
Максим , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Повідомляю наступне:

    Із початком особливого періоду в державі, а саме з 18 березня 2014 року, усіх військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів було звільнено на підставі ч. 15 ст. 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей» від сплати процентів за користування кредитом, штрафних санкцій та пені за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, зокрема банками та фізичними особами.
Для звільнення від нарахування штрафів, пені та відсотків за користування кредитом мобілізовані позичальники повинні надати банку перелік документів, встановлений листом Міністерства оборони України від 21 серпня 2014 року № 322/2/7142 . Такими документами є: військовий квиток, у якому в відповідних розділах здійснюють службові відмітки, або довідка про призов військовозобов’язаного на військову службу, видана військовим комісаріатом або військовою частиною, а для резервістів − витяг із наказу або довідка про зарахування до списків військової частини, які видаються військовою частиною.
Підстава: Роз'яснення Національного банку України в листі від 05 листопада 2014 року № 18-112/64483 «Про скасування пені та штрафів за договорами кредиту під час АТО».ООС.

З повагою,
Костянтин Гончаренко

09.02.2022 13:53
Максим
Киев

Спасибо большое, я принес все документы и форму номер 5, которая подтверждает что я военнослужащий с 2015 года и по сейчас, с ПриватБанком никаких проблем не было, но ПУМБ банк, отказывается, я написал заявление в отделении банка, и мне через три дня пришел ответ, в котором говорится что для этой операции требуется предоставить документы о том что я участник АТО, каким я не являюсь, сказали что не могут ничего сделать, и не волнует что я я сейчас прохожу службу, как мне быть?

09.02.2022 14:47

Якщо Ви звертались до установи із заявою та додавали необхідні документи, а установи не реагують, то можна написати скаргу на їхні дії.
Звернутися можливо до наступних установ: письмово онлайн , або поштою рекомендованими листами з врученнями.

 - Гаряча лінія Кабміну. Подати скаргу можна як в паперовому вигляді, так і в електронному, або зателефонувати- 1545. На сайт організації можна потрапити за посиланням ukc.gov.ua.

- до Національного Банку України. - регулятор фін послуг нехай проводять перевірку їх дій.

Організація має в своєму розпорядженні гарячу лінію 0 800 505 240 і власний інтернет-ресурс. Детальніше про можливості електронного оформлення скарги можна дізнатися на bank.gov.ua.

Скарга складається з наступного:
- найменування інстанції та дані особи, на ім'я якої подається скарга;
- ваші персональні дані та контактна інформація;
- реквізити й найменування МФО із зазначенням відповідальної особи.
Основна частина викладається у вільній формі. У документі обов'язково мають бути вказані такі відомості:
- дата й місце оформлення позики;
- номер договору;
- суть проблеми;
- законодавче обґрунтування претензії (посилання на юридичні норми, на підставі яких ви вважаєте дії МФО неправомірними);
- вимоги;
- список документів (для вагомості скарги на дії банку необхідно підкріпити офіційними документами, в числі яких можуть бути копія договору, звернення в банк, факти, які доводять неправомірні дії організації, всі офіційні форми про призов , копію контракту , копію наказу про зарахування до особового складу частини з підписом та печаткою командира частини).

З повагою,
Костянтин Гончаренко

09.02.2022 16:26

Вопросы из такой же категории