Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
По Вашому питанню повідомляю наступне:
Вам необхідно подати рапорт на переведення на ім я начальника Вашої військової батальйону з обгрунтуванням причин такого переведення , а також:
1. подання від військової частини до якої Ви бажаєте здійснити переведення на подальше проходження служби.
2. висновок ВЛК про відсутність протипоказань до проходження служби за обраним напрямком.
Відповідно до п. 110 Положення про проходження військової служби - Переміщення осіб рядового складу, сержантського та старшинського складу за наявності обґрунтованих підстав з урахуванням висновків атестування, рекомендацій їх безпосередніх і прямих начальників на підставі клопотань командирів (начальників), які порушили питання про переміщення.
Якщо вказане переведення не суперечить раніше укладеному контракту Вам його мають погодити , але вказане питання необхідно перш за все узгодити між військовими частинами.

Якщо ні то треба припинити контракт ТРО та після ВЛК ТЦК СП(воєнкомат) вони вирішать чи можливо направити вас до частин ЗСУ

ТРО це структурний підрозділ ЗСУ.

-----------------------------------------------------------

 Кто считается особой принятой на воинскую службу из запаса – тот, кто подписал контракт или призван «по мобилизации».
«Стаття 1. Військовий обов'язок
3. Військовий обов'язок включає:
виконання військового обов'язку в запасі;
9. Щодо військового обов'язку громадяни України поділяються на такі категорії:
військовозобов'язані - особи, які перебувають у запасі для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави;
Стаття 2. Військова служба і виконання військового обов'язку в запасі
6. Види військової служби:
військова служба за призовом під час мобілізації, на особливий період;
8. Виконання військового обов’язку в запасі полягає в дотриманні військовозобов’язаними порядку і правил військового обліку, проходженні зборів для збереження та вдосконалення знань, навичок і умінь, необхідних для виконання обов’язків військової служби в особливий період.
Стаття 20. Прийняття на військову службу за контрактом
1. На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби:
офіцери запасу, які не досягли граничного віку перебування на військовій службі, - на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу;
4. Громадяни України, які не досягли граничного віку перебування в запасі, у разі настання особливого періоду можуть бути прийняті на військову службу за контрактом на строк військової служби в календарному обчисленні, встановлений частиною третьоюстатті 23 цього Закону.»

З повагою,
Костянтин Гончаренко
------------
Подальші консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання

08.05.2022 17:29

Вопросы из такой же категории

Добрый день. У меня 2 межпозвоночные грыжи 8,6 мм. Этому есть подтверждение документальные и снимок м р т. Это подтвердилось и исследованием невропотологом в больнице. Но было упущено невропотологом военкомата а то есть годным к не ению службы. Что делать
Знайшли хворобу , чи мобілізуть чи направлять на лікування
Як дістати відстрочку