250 грн.

Вопрос решен

Добрый день. Как законно можно уволится с ВСУ женщине. В части сказали можно предоставить документы что она самостоятельно воспитывает ребенка до 18 лет. Она в разводе ,сыну 15 лет, сына усыновили ещё в браке. До начала боевых действий служила по контракту . Проживала вместе с сыном. С началом боевых действий часть распределили по территории Украины. Какие документы необходимо предоставить и где их взять?

23.05.2022 15:13
Олексій, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

12.04.22 Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо звільнення від військової служби деяких категорій громадян (реєстр. №7209).
Законом встановлено додаткові підстави для звільнення з військової служби під час воєнного стану, а саме: вагітність; перебування у відпустці для догляду за дитиною; звільнення одного з подружжя, якщо обоє проходять військову службу і мають неповнолітню дитину (дітей); виховання неповнолітньої дитини (дітей) самостійно.
Також запропоновано надати жінкам та чоловікам, які мають неповнолітню дитину (дітей) і чоловіка (дружину), який проходить військову службу, право на відстрочку від призову за мобілізацією та на строкову службу.
Відповідні зміни внесено до законів України «Про військовий обов’язок і військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Вам необхідно подати рапорт командуванню про звільнення за сімейними обствинами( додавши до рапорту рішення суду про розлучення ,або свідоцтво про розірвання шлюбу та свідоцтво про народження дитини).
Мають погодити.
З повагою,
Костянтин Гончаренко

23.05.2022 18:34