Здравствуйте, подскажите пожалуйста, нужнее ли статус ВПО, что бы пройти ВЛК в Ужгороде, если я прописан в Харькове?

26.06.2022 10:28
Дмитрий , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Враховуючи воэнний стан запроваджений Президентом України Указом № 64/2022 , Ви можете пройти ВЛК  у будь-якому тцк сп(воєнкомат) , за місцем перебування де вона сформована та працює, якщо у Вас є паспорт , то пройдете по ньому, якщо ні то ВПО з тимчасовою адресою треба тримати.
Перед виїздом треба буде знятися з обліку і по прибутті у м. Харків , знову стати на облік.

Вам необхідно подати офіційно письмову заяву Начальнику ТЦК СП за місцем тимчасового перебування ,для зняття з обліку В ЗВ"ЯЗКУ ЗІ ЗМІНОЮ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ, ВИ МАЄ ПРАВО ЗВЕРНУТИСЯ З ОФІЦЙІНОЮ ЗАЯВОЮ (МОЖЛИВО У РАЗІ НАЯВНОСТІ ЗАПОВНИТИ НА МІСЦІ БЛАНК ТАКОЇ ЗАЯВИ) ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) У на західній І, ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ ПРО ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛУ НА ЗНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, ТАК ЯК ЦЕ МОЖЛИВО ЛИШЕ З ДОЗВОЛУ ЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) У М. перебування "...У воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки..." (ч.4 ст.37 ЗАКОН УКРАЇНИ "Про військовий обов'язок і військову службу").
Знятися з тимчасового місця і стати за місцем реєстрації
Куди скаржитися на порушення прав під час мобілізації
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.
Буде штраф ст.210 Купап - 510 -810 , до 1700 грн , якщо повістки не вручено можна не приходити протокол без вас не складуть.( за порушення правил обліку.)

З повагою,
Костянтин Гончаренко
----------------------------------------------
Подальші консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

26.06.2022 14:46

Вопросы из такой же категории

Дают ли статус непригодного для военнской службы в ЗСУ, наркозовисемый людям, которые стоят на програме замено терапии лекарсттвеным препаратом метадон
Звільнення від мобілізаціі
Звільнення під час військового стану