чоловік доброволець але має3 групу інвалідності зараз знаходться на 0 позиції за станом здоровя його не повинны були туди відправляти ,Як можна його повернути

13.07.2022 17:17
Тітов Олександр, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Ступінь придатності встановлюється комісією ВЛК згідно медичних висновків про стан здоров я , на основі положення про розклад хвороб згідно Наказу Міноборони № 402.
Лише ВЛК приймає рішення чи придатні ви до служби. З описаних вами підстав можливо ви включені до резерву, враховуючи суть хвороби можна спробувати отримати свіжі довідки та пройти ВЛК та отримати висновок про непридатність з виключенням з військового обліку загалом , або частково але необхідно мати рішення ВЛК про це, а також з резерву , але враховуючи обставини все залежить від стану здоров я та рішення ВЛК .

Якщо ви вже направлені до частини треба подати рапорт в канцелярію командування для вирішення питання направлення на ВЛК при частині. І вже ВЛК видасть висновок про виключення з обліку (списання) за здоровья станом , і будете звільнені на підставі ст.26 ЗУ Про ВО І ВС.

 С уважением,
Константин Гончаренко

------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

13.07.2022 21:00