Добрый день. Мне 27 лет и я обладатель статуса призывник. У меня на руках есть справка о факте окончания военной кафедры, которую нужно было отвезти в военкомат несколько лет назад, чтобы забрать свой военный билет и стать на учёт, как офицер запаса. Естественно, я этого не сделал. Я знаю, что худшее, что мне за это светит, это штраф в 850 грн.
Сейчас, у меня есть полностью белый набор документов о зачислении меня в иностранный вуз на учебу.
Я хочу понять, нужно ли мне ехать в тот город, к ТЦК которого я приписан, что бы получить отсрочку. Или я могу пойти в ближайший ко мне. И, какая у меня последовательность действий, чтобы точно получить отсрочку? И от чего вообще зависит получу я ее или нет в данном случае?

14.07.2022 13:17
Артур, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Щодо Вашої заявки , щодо перетину кордону: 


Зможете виїхати , але довідку з іноземного ВНЗ , треба перекласти на державну мову у нотаріуса та завірити переклад нотаріально Значення має , якщо ви маєте приписне свідоцтво і вам від 18-27 років тоді ви є призовником і можете отримати довідку з ТЦК СП (Воєнкомат) про відстрочку. за навчанням ( на кордоні треба довідка, або наказ про зарахування з ВНЗ З НОТАРІАЛЬНИМ ПЕРЕКЛАДОМ та довідка про відстрочку з ТЦК СП). ТАКОЖ СТУДЕНТСЬКИЙ квиток ВНЗ 


Якщо ж ви маєте воєнний білет то ви є військовозобов язаний і відстрочка за навчанням може бути надана згідно ст, 23 ЗУ Про мобілізацію і моб підготовку , відмовити не мають права , але можуть. 


Мають у довідку дописати: тцк сп не заперечує виїзду закордон ( спеціальний бланк уже видало Міністерство оборони України всім ТЦК СП.)


Окремо зазначу, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством. Зокрема тих, які мають: ( Вам необхідно у ТЦК та СП у регіоні перебування отримати одну з таких довідок за підписом начальника) посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, (заброньований установою , організацією, для суспільно -корисної допомоги) або висновок військово-лікарської комісії про непридатність ( з виключенням з обліку повністю , взагалі) Крім того обмеження не стосуються осіб: на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, або які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років, або на утриманні яких є дитина з інвалідністю. А також тих, хто є: усиновителем опікуном, або чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції • які виїхали до інших держав на постійне місце проживання, що відповідно документально підтверджено.• здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі). • водії, які заброньовані для здійснення міжнародних вантажних перевезень, перевезень для потреб Збройних Сил України, медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги, відповідно до визначеного порядку; • люди з інвалідністю та особи, що їх супроводжують. • Також якщо ви зайняті постійним доглядом за особою поважного віку , яка цього потребує згідно висновку ЛКК будь-якої лікарні. • --- 


Враховуючи воєнний стан , ви можете звернутись до будь-якого воєнкосату де перебуваете.
З повагою, 

Костянтин Гончаренко


__________________
Більш детальні консультації є мінімально платними, залишайте будь-ласка оплачене питання

14.07.2022 19:02

Вопросы из такой же категории

Возвращение домой мобилизованного
Воєнкомат чи прав чи ні
День добрый, вопрос такого плана, была судимость в 2016, с военного учёта снят, могут ли меня призвать служить в 2022!?