Як отримати приписне у воєнкоматі? Син на початку року їздив з класом, але йому чомусь його не дали. Сину 17 років. Хочимо поступати, і потрібне приписне.

16.07.2022 13:17
Олена, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

Порядок видачи дубліката приписного передбачено Положенням про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, яке затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 р. № 352.

Видача дубліката посвідчення про приписку проводиться за письмовою заявою призовника, в якій зазначаються обставини втрати. Або видається нове.

Підставою для видачі дубліката посвідчення є рішення районного військового комісара, яке приймається після з'ясування обставин втрати призовником посвідчення про приписку.
Саме головне для відновлення приписного свідоцтва - це документ, який підтверджує вашу реєстрацію місця проживання (прописку). Це може бути паспорт з відміткою про реєстрацію або витяг про реєстрацію місця проживання

подаєте письмову заяву до військкомату про взяття Вас на військовий облік,

 На таку заяву ВІЙСЬККОМАТ повинен буде аргументовано відповісти з посиланням на нормативні документи у разі відмови, або ж таки направити запит, додавши до нього копію Вашої заяви.

 У Вас має залишитись копія поданої заяви з відміткою про її одержання військкоматом.

Рекомендую Вам разом з призовником прибути до тцк сп(военкомат) , та проконтролювати отримання, чи подати заперечення чи скарги як представник неповнолітнього призовника.

С уважением,
Константин Гончаренко

------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

16.07.2022 16:39