здрастуйте, парень 15 лет угрожает девушке 14 слить в соцсети без её согласия информацию интимного характера. Как защитить права девушки..?
Какое наказание парню?

03.08.2022 17:44
Ирина, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрий день!

 Знімати Вас  без особистої згоди незаконно. Цим порушується право на недоторканість приватного життя, право на таємницю особистого життя. Дане правопорушення підпадає під дію ст.182 Кримінального кодексу України (до трьох років обмеження волі), тому можете вимагати видалити або все відео, або фрагмент . Попередьте, що в разі ігнорування Ваших вимог будете звертатися за захистом своїх прав в поліцію і до суду. В суді можна сформулювати позовні вимоги не лише в плані видалення незаконного контенту, а й відшкодування моральної шкоди.

У Вашому  випадку порушник не досяг віку навіть для притягнення до адмін. відповідальності, ( 16-ть років) , так само , як і дівчина. Тому нести відповідальність за дії неповнолітнього будуть його батьки у разі звернення до поліції чи суду.

Також адміністративну у вигляді штрафу за неналежне виконання батьківських обов язків щодо неповнолітнього хлопця, щодо погроз окремо подається заява до поліції разом з батьками .

З повагою,
Костянтин Гончаренко

 ------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

04.08.2022 13:17