Здравствуйте. У меня такая проблема. Я недавно выставила петицию на сайте офиса президента Украины где было сказано чтобы депутаты, их жены и дети призовного возраста шли воевать на фронт вместе с обычными людьми. Так же было выставлено видео в тик ток где я говорила мол если хотите поддержать петицию, то поддержите. Эту петицию нашёл какой-то человек и выложил это к себе в профиль тик ток. Видео это человека нашли журналисты и опубликовали статью про мою петицию где слили мои личные данные и вдобавок оклеветали меня. После эта статья разлетелась в просторах интернета на разных сайтах. Я не хочу чтобы меня искали СБУ и не хочу чтобы меня посадили в тюрьму. Хочется как-то по тихому обойти эту ситуацию. Сможете мне помочь с этой проблемой?
https://hromadske.ua/ru/posts/ataka-na-radu-kto-ugrozhaet-rasstrelyat-deputatov-v-den-nezavisimosti
Это одна из статей
И вот ссылка на петицию
https://petition.president.gov.ua/petition/147100

15.08.2022 17:24
Алина, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
По Вашому питанню повідомляю наступне:

 Зверніться письмово до компанії, яку підозрюєте в організації таких дій. Викладіть детально ситуацію. Адміністратор сайту повинен був назватися,( ім я , порядковий номер спеціаліста та ін), тож в своїй заяві вкажіть його дані, поясніть причину нерозуміння між вами, та вкажіть на своє припущення щодо незаконного розповсюдження Ваших контактів та даних . Переписку викладіть на папері та нотаріально посвідчіть аби вона мала юридичний факт
Я вважаю, що проблема не в компанії, а в конкретному співробітнику. Вимагайте від компанії проведення внутрішнього розслідування даного інциденту. Додайте в якості підтвердження адреси інтернет, з яких були зафіксовані розповсюдження особистих даних. Наголошуйте на порушенні захисту персональних даних. Вимагайте письмової відповіді і напишіть, що в разі ігнорування листа, напишете заяву в поліцію за фактом шахрайства(ст. 190 Кримінального Кодексу України) в порядку ст.214 КПК України.
Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації,
караються штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. ст.182 КК України.
щодо наклепу то у разі якщо у Вас є письмові чи аудіо-візуальні докази таких дій, закріплених на носіях інформації( дисках , флешках, диктофонах.) , то Ві маєте право звернутися до суду з позовом " про порушення честі, гідності та ділової репутації особи" де зазначити суть порушення та вимагати спростування недостовірної інформації з застосуванням публічності та вимагати моральної компенсації збитків , якщо вони мали місце.


Державного адвоката можете регыонального залучити тут для суду 0 800 213 103

 З повагою,
Костянтин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

16.08.2022 13:25

Вопросы из такой же категории

Вред здоровью из за драки
Чи можна перевестись з зони бойових дій в частину, якщо не служив?
Я написал отказ от виполнения задания в зв'язку с хворобою что мне делать?