270 грн.

Вопрос решен

Добрый день, у моего мужа была статья 80а в военном билете, адвокат сказал он выездной но надо заехать в военкомат, как впо зарегестрированны были в кировоградской области ,там в военкомате сказали едьте, ничего не надо , поехали на границу , сказали надо посвидчення нового образца, приехали в военкомат в западной Украине, сказали надо с комиссией , в итоге по новому мужу дали статью 79 но не 79 а , дали 79б...тоесть теперь он выехать не может, но как это возможно ...ничего не изменилось , внутренние органы не восстановились..хочу знать законно ли это ?

17.08.2022 18:02
Кристина, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Якщо у вас вже була підгрупа А по статті - це означало повне виключення з обліків як непридатного, що давало право на виїзд .( невійськовозобов язаний взагалі).

Якщо посвідчення було дійсне без строку дії , нове не варто було отримувати. а якщо був воєнний білет він є постійним та не змінюється , а лише вносяться нові записи начальником ТЦК СП (воєнкомат)

Наразі треба оскаржувати рішення Закарпатської ВЛК  так як стан здоровья не був досліджений, законність огляду викликає сумніви.

Ви маєте 90 днів для оскарження міської, обласної комісії ВЛК. До вищестоящого органу.
За цей час Вам необхідно письмово у довільній формі з зазначенням контактних даних на ім я начальника військомату звернутися з вимогою надати Вам копію висновку ВЛК про Ваше обстеження та придатність до служби, адже комісія мала відбуватись за вашої безпосередньої участі з видачею документів згідно Наказу Міністерства оборони № 402.
В термін 15-ти днів Вам мають надати письмову відповідь згідно ст.11 ЗУ Про звернення громадян.
Надалі необхідно оскаржити отримані документи у судовому порядку у адміністративному суді.
Попередньо подаэте скаргу до обласного ТЦК СП та Міноборони, а також зафіксуйте скаргу через урядовий контакт –центр за тел.. 15-45 або письмово через сайт онлайн кабінет https://ukc.gov.ua/portal/appeals/
Паралельно подаєте заяву до поліції про підробку документів посадовими особами кримінальний злочин за ст. 358 КК реєструєте у ЕРДР в порядку ст. 214 КПК України отримуєте довідку про прийняття заяви.
до військомату направляєте заяву поштою рекомендованим листом, або особисто з відміткою штампу та вхідного номеру на заяві копію зі штампом вимагаєте надати Вам.
Всі документи зберігаєте листування проводите письмово для доказів у суді.
Наразі процесуальні строки призупинено у зв язку з воєнним станом у державі , суди призупинили діяльність до завершення воєнногоо станну , розгляд проводиться лише невідкладних справ, переважно у дистанційному форматі ЧЕРЕЗ СИСТЕМУ ЕЛЕКТРОННИЙ СУД https://www.kmu.gov.ua/service/elektronnij-sud
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.

 
Адвоката треба буде регіонального залучити приватного за договором, або державного за заявою центром безоплатної правової допомоги тут 0800 213 103

З повагою,
Костянтин Гончаренко


18.08.2022 12:00

Вопросы из такой же категории

Какие варианты решения ВЛК
Мобілізація в Україні
Разорвать контракт по состоянию здоровья