Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Контракт службовця іноземного легіону ТРО ЗСУ носить добровільний характер та у будь-який час може бути припинений іноземцем за заявою вищому командуванню. 

Це не забороняє укласти  інший контракт з командуванням іншого підрозділу , попередньо погодивши таке прийняття, якщо є вільні місця у бажаному легіоні.

Згідно з Положенням про проходження військової служби у Збройних Силах іноземцями та особами без громадянства, затвердженим указом президента України від 10 червня 2016 року №248, іноземці мають право вступити до ЗСУ на військову службу за контрактом у добровільному порядку, зокрема й до лав Сил територіальної оборони ЗСУ», — зазначив Володимир Зеленський.

 Підписано указ  Президента №82/2022 про тимчасове запровадження безвізового режиму з 1 березня для іноземців, які бажають долучитися до Інтернаціонального легіону і їдуть до України боротися із російськими загарбниками. Такий дозвіл не стосується громадян Росії, яка визнана державою-агресором. 

• Добровольці-іноземці отримали право продовжувати дію контрактів із ЗСУ на строк від 1 до 10 років.
• Легіонерам пообіцяли щорічні відпустки — від 30 до 45 днів, у залежності від тривалості вислуги.
• В інтернаціональному легіоні тероборони України служать воїни з понад 50 країн світу.
В Україні набули чинності зміни у порядку проходження військової служби для громадян інших країн. Вони стосуються як служби за контрактом у мирний час, так і у воєнний. Фактично воїни інтернаціонального легіону отримали деякі права та привілеї, якими володіють самі українські військовослужбовці.

Деталі та уточнення щодо інформації , щодо проходження єтапів мобілізації та іншого уточніть тут:
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99, або на 15-45 урядовий контакт -центр

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

04.09.2022 13:32

Вопросы из такой же категории

Мужа 8 месяцев не отпускают домой
Син контрактник військової служби але його не допускають до подальшого виконання військової служби
Вручили повестку.я пришёл поговорил.написали прийти снова, но вэтот день был комендантский час