Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Чи можна оформити паспорт громадянина України в консульстві за кордоном?

 Дане питання належить до компетенції Міністерства закордонних справ України. Усю необхідну контактну інформацію МЗС України радимо шукати на їх офіційному вебсайті https://mfa.gov.ua
або на офіційній сторінці Міністерства у соцмережі Facebook: https://www.facebook.com/UkraineMFA.

 Чи можна переслати готовий паспортний документ громадянина України за кордон?

 Наразі такого алгоритму дій ДМС України не має. Однак, якби така можливість з’явилася, ми неодмінно повідомимо про це нашим співвітчизникам, які мають потребу оформити паспортний документ за кордоном.

Виготовити закордонний паспорт на території  Республіки Польщі цілком можливо. Для цього слід звернутися у відповідні консульські установи, які знаходяться у Кракові, Любліні, Варшаві та Гданську.
Консульство робить запит в Україну до ДМС ваш документ знаходять і пересилають у консульство.
Водночас джерело зауважує, що аби отримати схвалення на виготовлення закордонного паспорта за межами своєї країни, на це має бути чітка причина. Наприклад, втрата паспорта, отримання паспорта вперше, відсутність вільних сторінок, закінчення терміну дії і, відповідно до сьогоднішньої ситуації, відсутність паспорта і неможливість його виготовити через війну в Україні.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

04.10.2022 14:53

Вопросы из такой же категории

Человека депортировали на 5 лет , но он не уехал. В феврале заканчивается депортация. С недавнего времени женился и ждет ребенка. С чего начать делать документы ?
Как вернуть родное гражданство?
Можно ли усыновителю выехать за границу?