Здравствуйте!
У моей жены обнаружили онкологию в начале сентября. Врачи стали затягивать процессы,которые были очень необходимы. В частных клиниках быстро росли ценники,и пришлось искать волонтеров. С большим трудом, мы их нашли. Жену вывезли в Германию.Там подтвердили злокачественную опухоль. Впереди долгий,и трудный путь обследований,лечения.Ей очень нужна моя помощь,уход и т.п.
Я в Киеве с дочкой(6 лет). Жене помочь некому.
Могу ли я, на основании документов из немецкой клиники,выехать к жене вместе с дочкой?
Спасибо!

18.10.2022 08:42
Алексей, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

Згідно змін, що внесені до Правил перетинання державного кордону громадянами України і затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2022 р. № 1044, підстава чоловіка для виїзду викладена так:
1. Пункт 21 викласти в такій редакції:
“У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право:
особи, які потребують постійного догляду, — у супроводі одного із членів сім’ї першого ступеня споріднення (у значенні, наведеному у підпункті 14.1.263 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України) за наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки, та висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді або у супроводі особи, яка здійснює постійний догляд за зазначеними особами, за наявності документів (посвідчення, довідки) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд або висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді та акта встановлення факту здійснення догляду. Акт встановлення факту здійснення догляду за іншою особою, яка потребує постійного догляду, складається на підставі звернення особи, яка здійснює догляд, до районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради із заявою про здійснення особою такого догляду. У випадку, якщо особа, яка потребує постійного догляду, є взятою на облік внутрішньо переміщеною особою, звернення із заявою про здійснення догляду подається за місцем реєстрації фактичного місця проживання такої внутрішньо переміщеної особи. На підставі такого звернення особи, яка здійснює догляд, районною, районною у мм. Києві та Севастополі держадміністрацією, виконавчим органом сільської, селищної, міської ради не пізніше ніж протягом п’яти робочих днів після надходження заяви складається акт встановлення факту здійснення догляду в довільній формі. Зазначений акт надсилається заявнику або видається особисто за його бажанням".

 ВИСНОВОК:
Для виїзду чоловіку потрібні, звичайно, паспорт, його свідоцтво про шлюб (для підтвердження факту першого ступеня спорідненності з жінкою), та довідка з висновком ЛКК про необхідність постійного догляду за жінкою.( медичний висновок ФРН З НОТАРІАЛЬНИМ ПЕРЕКЛАДОМ НА УКР МОВУ.)
 у разі якщо Ви не станете на консульський облік то буде штраф за порушення правил обліку ст. 210 Купап - 510-1700 грн , але протокол без вас не випишуть , там потрібна ваш підпис , або запис про незгоду та оскарження.

Хвора жінка має також перебувати на консульському обліку у ФРН( Німеччина)

ЩОДО ДИТИНИ:

❗️В період дії воєнного стану виїзд дітей до 16 років можливий у супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки, без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

тож мати дитини має скласти заяву про уповноваження батька доставити дитину закордон до матері та направити батькові , батько невідкладно має направити заяву до органу опіки для їх погодження виїзду неповнолітньої особи.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

18.10.2022 13:48 (Изменён 18.10.2022 13:50)

Вопросы из такой же категории

Що буде за відмову виходу на військове завдання?
Здрастуйте. Подскажить будьласка мене списують за станом здоров'я я з госпіталя получив виписку з'явився у частину подав рапорт на звільнення за станом здоров'я его підписали і дали обхідний лист. потім давали підписувати рапорт про здачу посади і там вка
Могут ли гражданского мужа,после того как ему выдали повестку,забрать на войну?При том что я беременна.