Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день!
Сообщаю следующее:
Статья 163. Нарушение тайны переписки, телефонных разговоров, телеграфной или другой корреспонденции, которые передаются средствами связи или черезкомпьютер
1. Нарушение тайны переписки, телефонных разговоров, телеграфной или другой корреспонденции, которые передаются средствами связи или через компьютер, -
наказываются штрафом от пятидесяти до ста необлагаемых минимумов доходов граждан или исправительными работами на срок до двух лет, или ограничением свободы до трех лет.
2. Те же "действия, совершенные в отношении государственных или общественных деятелей, или совершенные должностным лицом, или с использованием специальных средств, предназначенных для негласного снятия ин-формации, -
наказываются лишением свободы на срок вол трех до семи лет.
***
1. Статьей 31 Конституции Украины каждому гарантируется тайна переписки, телефонных разговоров, телеграфной и другой корреспонденции. Исключения могут быть установлены только судом в случаях, предусмотренных законом, с целью предотвратить преступление или установить истину при расследовании уголовного дела, если другими способами получить информацию невозможно.
2. Статья 163 УК предусматривает уголовную ответственность за нарушение этого конституционного права гражданина любой другой лицом, независимо от его родственных или других связей с потерпевшим.
3. Объективную сторону этого преступления образует один из возможных действий:
а) ознакомление с содержанием чужого письма, телеграммы, бандероли и т.п., против воли его адресанта и адресата;
б) подслушивания телефонных разговоров.
4. Субъективно это преступление совершается умышленно, его мотивы могут быть разными.
5. Ответственными за преступление, предусмотренное ст. 163 УК, есть все вменяемые лица, которым на момент совершения преступления исполнилось шестнадцать лет.
Что бы возложить на нарушителя ответственность за это правонарушение,заявителю необходимо предоставить в полицию доказательства взлома ,проникновения и завладение его персональными данными(фото ,видео фиксация).  

 Повідомити про правопорушення, вчинене з використанням засобів електронно-обчислювальної техніки, можна за формою зворотного зв’язку на сайті: https://ticket.cyberpolice.gov.ua
Для отримання консультації кваліфікованого спеціаліста, інформації про стан розгляду поданого раніше електронного звернення або отримання роз'яснення щодо діяльності підрозділу – звертайтеся на електронну адресу [email protected], або за телефоном – 0 800 50 51 70 (понеділок- п’ятниця з 09:00 до 18:00).

-----------------------------------------------------------------------------------

2. Вам необхідно особисто звернутися до поліції у тому місті де вчинено злочини і подати заяву ( бланк видадуть) у відділку , перепишіть всю ту інформацію про злочини, що ви надали на бланк у поліції та передайте працівникам .
3. Працівники поліції мають прийняти Вашу детальну заяву з доказами на окремих аркушах , запис на флешці та видати вам довідку про внесення відомостей до реєстру ЕРДР В порядку ст..214 КПК України ( довідка оформлена на бланку з підписом особи , яка приймала заяву) , далі у термін 24 –х годин , або раніше слідчий встановлює обставини події , перевіряє факти наведені у заяві та виносить постанову про відкриття провадження по справі , або мотивовану відмову( Вам мають повідомити про результат письмово на адресу вказану у заяві. Всі докази долучаються до заяви , як окремі документи чи аудіо запис на флешці, опис всіх наявних доказів робиться слідчим у рапорті.
4. Далі коли відкриють провадження , Вас мають викликати повісткою письмово для надання пояснень слідчому.
5. По справі ви маєте проходити як потерпіла сторона тому обов язково заявіть про це слідчому, для більш об активного розгляду справи Ви можете надавати заяву про залучення свідків , доказів , данних про злочин , яких не було у справі – письмово, особисто, або поштою на кожне ваше клопотання про залучення нових свідків чи доказів слідчий надає відповідь письмово , та оформлює відповідний рапорт за формою.
6. Про хід справи Вас мають інформувати письмово та викликати на слідчі дії , якщо це необхідно.
Якщо слідчі дії будуть проходити повільно то Ви можете самостійно ініціювати проведення слідчих дій як сторона по справі (потерпілий), подаючи відповідні письмові заяви на ім я слідчого по вашій справі, він має надати вам письмову відповідь , якщо її не буде , необхідно подати заяву – скаргу на ім. я начальника управління поліції в якому розслідують вашу справу, отримати письмову відповідь.
7. Ваша цель - это чтобы преступнику было вручено сообщение о подозрении в уголовном деле в соответствии со статьями 42, 276-278 Уголовного процессуального кодекса Украины, если его не могут найти или не ищут, то такое сообщение может быть направлено официально по почте ценным письмом с описью вложения и уведомлением, если его нет, то после вынесения сообщения о подозрении пусть сразу же выносят постановление об объявлении розыска (статья 281 Уголовного процессуального кодекса Украины).
После открітия производства по делу и дачи Вами обряснений по сути дела, если следователь медлит со следственніми действиями то:
8. Рекомендую Вам подать ходатайство по статьям 55, 56, 220 Уголовного процессуального кодекса Украины о вручении сообщения о подозрении и об объявлении в розыск.
9. Если не будет результата, подавайте жалобу на бездействие дознавателя в местную прокуратуру (статья 36, 308 Уголовного процессуального кодекса Украины) и в суд следственному судье (статьи 303 - 307 Уголовного процессуального кодекса Украины).
10. При этом, жалобу на оперативников Вы имеете право подать, но скорее всего результата не будет, ведь они только выполняют поручение дознавателя по статье 41 Уголовного процессуального кодекса Украины, а за все отвечает сам дознаватель.
11. Процедуры розыска обвиняемых или вызова свидетелей или назначение экспертиз в рамках уголовного дела

І нарешті третій шлях, ймовірно, найбільш ефективний - встановлення слідчому, дізнавачу чи прокурору конкретного строку на вчинення тих чи інших процесуальних дій. Органом вищого рівня ,або судом.

Щоб ви могли оскаржити ті чи інші дії необхідні письмові документи докази бездіяльності слідчого.
У Вашому випадку адвокат потрібен з моменту отримання листа від слідчого про відкриття провадження. Надалі приходити до слідчого тільки з адвокатом – приватним або державним уклавши договір на надання правової допомоги.
Рекомендую звернутися за допомогою до регіонального адвоката системи надання безоплатної вторинної правової допомоги для оперативного напрацювання правової позиції по кримінальній справі та здійснення представництва особи Центри БВПД (державні адвокати) є в кожному регіоні України.
такі види правових послуг надаються громадянам : тел. :0 800 213 103

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання
 • 

26.11.2022 14:17

Вопросы из такой же категории

Затоплення квартири (кухні)
Встречаюсь с мужчиной, он вдовец. У него есть двое несовершенних детей. Сейчас его мобилизовать не могут, а если мы распишимся?
Розвод ,есть ребенок несовершеннолетний