В 2012 году был лишон прав категории А по статье 130 на 2 года, сейчас хочу сдать на права категории Б,я уже отучился в автошколе,в базе данных МРЭО стою как лишон ,а в базе данных даи не стою как мне быть, мои действия

10.02.2023 08:26
Владимир Шевченко , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Після позбавлення права на керування транспортними засобами по ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення необхідно звернутися в сервісний центр МВС (будь-який, незалежно від місця реєстрації) та скласти теоретичний та практичний іспити.

Вам необхідно, взяти копію рішення суду чи довідку з суду про те, що рішення суду Вами було виконано та подати письмову заяву у сервісному центрі МВС , про надання можливості скласти іспит , або надання обгрунтованої відмови з посиланням на норми законодавства. Оцінивши аргументи центру прийняти рішення про подальші дії ення у суді рішень та дій посадових осіб центру і зобов язати примусово надати вам право наскладання іспиту судом з виключенням даних з  реєстру центру МВС.

Можливо буде достатньо довідки з поліції , про те , що рішення суду вами виконано івас виключать з реєстру позбавлених права керування.

Якщо рішення суду виконано , квитанції про сплату надані у всі зацікавлені органи та посвідчення повернуто вам , то треба зрозуміти чому дані не виключили з реєстру сервісного центру МВС. 

З повагою,
Костянтин Гончаренко
________________________
Більш детальні консультації є платними,залишайте будь-ласка оплачене питання у системі сайту

10.02.2023 14:42


Доброго дня!

додатково:

Вступила в дію важлива постанова, яка регламентує нові правила отримання посвідчення водія «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів», повідомляють у Головному сервісному центрі МВС України.

Ці зміни стосується алгоритму навчання кандидатів у водії. Вони стануть доступні лише через 2 місяці після офіційного їх оприлюднення.

Так, незабаром навчання в автошколі буде розділено на два окремих етапи:
?теоретична підготовка – після навчання заклад видаватиме слухачу Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки. Воно буде чинне протягом року і внутрішній теоретичний іспит скасують;
?практична підготовка – заклад видаватиме слухачу Свідоцтво про закінчення практичної підготовки. Воно буде чинне протягом двох років. Складання практичного іспиту в автошколі обов’язкове.

Фактично, це стане гарантією безпеки на дорогах, оскільки до практичного навчання будуть допущені ті особи, які вже знають ПДР. Тим паче, що теоретичний іспит тепер складатиметься лише в сервісному центрі МВС. І тільки після цього особу буде допущено до навчання з практичного керування транспортними засобами. При цьому практичну підготовку можна буде здійснювати у будь-якому закладі, незалежно від місця навчання теорії. Це дасть кандидатам у водії право вибору автошколи на кожному із двох етапів навчання.

Останнім етапом є складання практичного іспиту в будь-якому сервісному центрі МВС і отримання посвідчення водія.

Також скасовано проходження повторної акредитації автошколам у разі зміни ними місцезнаходження закладу або персональних даних атестованого спеціаліста.

Додано можливість отримувати платні номерні знаки для всіх типів транспортних засобів. Оскільки їх видавали виключно для легкових автомобілів.

Зауважимо, що зміни другої постанови стануть доступні лише через 2 місяці, крім останньої.

Останнє нововведення для осіб, у яких закінчився термін позбавлення права керування. За новими нормами, вони можуть отримати своє посвідчення водія та скласти іспити у будь-якому сервісному центрі МВС. Раніше процедура відбувалася за місцем реєстрації громадянина. Проте у період війни через неодноразові звернення, команда сервісних центрів МВС вирішила переглянути цю можливість. Зауважимо, що ця норма вже вступила в дію.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС у Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на порталі www.info.hsc.gov.ua
--------------------------------------------------

Із 24 липня в Україні запрацюють нові правила отримання водійського посвідчення. Зміниться підхід до навчання та алгоритм складання іспитів — теоретичну та практичну частини підготовки водіїв віднині розмежовують. Це передбачено Постановою.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 10 травня 2022 р. № 601

З повагою,
Костянтин Гончаренко
________________________
Більш детальні консультації є платними,залишайте будь-ласка оплачене питання у системі сайту

10.02.2023 14:46

Вопросы из такой же категории

Получение техпапорта без авто