23.03.2023 року дитина віднесла до військкомату акт обстеження , який був даний для проходження медичного висновку, і в той же день в військкоматі видали дитині приписне, в якому написано що він придатний, згідно медичного обстеження при наявності неврологічного захворювання дитина не може бути придатна( діагноз), але сьогодні я як мати дитини підійшла до майора військкомату, щоб попросити щоб надали мені копію військової лікарської комісії , на що мені відмовивши, в приписному стоїть дата 09.02.2023рік, хочу подати заяву і в судовому порядку вирішити дане питання , копію акту обстеження маю, також є записи лікаря де проходимо лікування амбулаторне. Сьогодні також у військкоматі в присутності майора, зі мною розмовляла жінка в грубій формі, на моє звернення надати мені копію висновку лікарської комісії вірна відповіла « нехай роблять запит, дитина ваша здорова, цей акт який ми надавали його просто прикріпили до справи»

04.04.2023 11:48
Lidija, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день!

Если ребенку до 27 лет он не подлежит мобилизации и может получить отсрочку

Вы не подлежит призыву по мобилизации, так как Вы являетесь призывником и Вас возможно призвать только на срочную воинскую службу.(18-27 ЛЕТ)
Так же вы можете получить отсрочку в связи с учебой.( если у вас оригинал приписного)
Документи, які для цього необхідні: 2.1. Довідка з ВНЗ, 2.2. Довідка з військкомату про відстрочку від призову.
Если есть справка из ВУЗа о зачислении на учебу , это дает право на отсрочку на весь период учебы
Відповідно до Указу Президента № 69/2022 призову підлягають: (чоловіки 18-60 років)
• військовозобов'язані;
• резервісти;
• бійці Національної гвардії;
• працівники Служби безпеки;
• працівники Державної прикордонної служби;
• працівники Державної спеціальної служби транспорту;
• працівники Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації,
• члени інших військових формувань.
Щодо черги мобілізації: ( наразі черги скасували , призивають всіх хто наразі необхідний в ЗСУ згідно військово-облікових спеціальностей придатних громадян)
• Перша черга — це оперативний резерв. Йдеться про колишніх військовослужбовців віком до 40 років, які мають бойовий досвід та відслужили в армії. Переважно це ветерани АТО чи бійці ООС.
• Друга черга — колишні військовослужбовці, які проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.
• 3 черга— мобілізаційний резерв. Сюди відносимо військовозобов’язаних, які закінчили військові кафедри ВНЗ як офіцери запасу та не призивалися під час попередніх мобілізаційних кампаній.
• 4 черга — громадський резерв. Інші громадяни, які не мають обмежень за віком чи станом здоров’я щодо призову на військову службу та можуть бути залучені для комплектування ЗСУ та інших військових формувань винятково в особливий період.



 С уважением,
Константин Гончаренко

04.04.2023 19:50

Доброго дня!
По Вашому питанню повідомляю наступне:

щодо оскарження 

Спочатку зверніться до місцевої ВЛК отримайте їх рішення потім подайте скарггу до обласної ВЛК У канцелярію з копіями медичних довідок та очікуйте рішення , далі оскаржуват у центральну ВЛК при Міноборони та до суду.
Ви маєте 90 днів для оскарження міської, обласної комісії ВЛК. До вищестоящого органу.
За цей час Вам необхідно письмово у довільній формі з зазначенням контактних даних на ім я начальника військомату звернутися з вимогою надати Вам копію висновку ВЛК про Ваше обстеження та придатність до служби, адже комісія мала відбуватись за вашої безпосередньої участі з видачею документів згідно Наказу Міністерства оборони № 402.
В термін 15-ти днів Вам мають надати письмову відповідь згідно ст.11 ЗУ Про звернення громадян.
Надалі необхідно оскаржити отримані документи у судовому порядку у адміністративному суді.
Попередньо подаэте скаргу до обласного ТЦК СП та Міноборони, а також зафіксуйте скаргу через урядовий контакт –центр за тел.. 15-45 або письмово через сайт онлайн кабінет https://ukc.gov.ua/portal/appeals/
Паралельно подаєте заяву до поліції про підробку документів посадовими особами кримінальний злочин за ст. 358 КК реєструєте у ЕРДР в порядку ст. 214 КПК України отримуєте довідку про прийняття заяви.
до військомату направляєте заяву поштою рекомендованим листом, або особисто з відміткою штампу та вхідного номеру на заяві копію зі штампом вимагаєте надати Вам.
Всі документи зберігаєте листування проводите письмово для доказів у суді.
Наразі процесуальні строки призупинено у зв язку з воєнним станом у державі , суди призупинили діяльність до завершення воєнногоо станну , розгляд проводиться лише невідкладних справ, переважно у дистанційному форматі ЧЕРЕЗ СИСТЕМУ ЕЛЕКТРОННИЙ СУД https://www.kmu.gov.ua/service/elektronnij-sud
Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання



04.04.2023 19:51