В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

У кожної третьої людини в світі проблеми з роботоюНезважаючи на енергійні зусилля урядів, криза зайнятості не слабшає, і кожен третій працівник в світі - або приблизно 1,1 млрд. чол. - Або не має роботи, або живе в бідності, - заявив гендиректор Міжнародною організацією праці (МОП) Хуан Сомавія, коментуючи дані щорічної доповіді «Глобальні тенденції зайнятості - 2012 р.: запобіжимо розвиток кризи зайнятості». На його погляд, єдиний вихід із ситуації - зробити створення робочих місць у реальній економіці головним пріоритетом національної політики всіх держав світу.

Автори доповіді зауважують, що відновлення ринку праці, що почалося в 2009 р., виявилося короткочасним і що безробітних в світі як і раніше на 27 млн ??більше, ніж було на початку кризи. Нездатність країн створювати достатню кількість робочих місць відбивається в такому показнику, як частка зайнятих у загальній чисельності населення. В той же час чисельність економічно активного населення в даний час майже на 29 млн. чол. менше, ніж мало бути у відповідності з прогнозами на основі докризових тенденцій.

У доповіді представлено три сценарії подальшого розвитку ситуації з зайнятістю. У відповідності з основним прогнозом чисельність безробітних у 2012 р. зросте ще на 3 млн., а до 2016 р. досягне 206 млн. чол. Якщо глобальні темпи зростання виявляться нижче 2%, то чисельність безробітних становитиме 204 млн. вже в 2012 р. Відповідно до більш сприятливим прогнозом, що припускає швидке вирішення боргової кризи в країнах єврозони, чисельність безробітних в усьому світі в 2012 р. повинна виявитися приблизно на 1 млн чол. менше.

Як і раніше найбільше страждає молодь. Як наголошується в доповіді, судячи з нинішнього стану справ, надій на помітне поліпшення перспектив її зайнятості найближчим часом практично немає.

У доповіді про глобальні тенденції зайнятості наголошується, що перед світом стоїть і додаткове завдання створення гідних робочих місць - в основному в країнах, що розвиваються - для 900 млн працівників, які живуть разом зі своїми сім'ями менш ніж на $ 2 в день, що на 55 млн чол. більше, ніж передбачалося на основі аналізу докризових тенденцій. Половина з цих 900 млн. «працюючих бідних» знаходиться в крайній убогості, проживаючи менш ніж на $ 1,25 на день.


Получите за 15 минут консультацию юриста!