Добрый день.Я гражданин Литвы(являюсь мужемматери гражданинаУкраины), хочу подарить машину гражданину Украины для личного пользования и для использования в целях защиты Киева и гуманитарной помощи .Машину я пригогоню в Украину сейчас. Как быстро оформить дарственную?

07.04.2022 08:13
Gintaras , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Договір дарування Ви можете укласти у нотаріуса, або у консульстві, якщо в Україні будете укладати то нотаріальний переклад не потрібен.

У разі недотримання письмової форми правочину, вчинення під впливом помилки, обману, насильства, під впливом тяжкої обставини, тощо, недійсність такого правочину також встановлюється судом.

Договір є недійсним, якщо його недійсність встановлена законом (нікчемний правочин). Зокрема, у разі недодержання вимоги закону про нотаріальне посвідчення договору, 

5 квітня 2022 року, Президент України підписав прийнятий 24 березня українським парламентом Закон № 2141-ІХ про внесення змін до Податкового кодексу України та інших актів на період воєнного стану. 

▶️Вказаним актом передбачено, зокрема, звільнення від оподаткування ввезення автомобілів та інших транспортних засобів громадянами, звільнення від акцизного податку та ПДВ ввезення транспортних засобів 
суб’єктами спрощеної системи оподаткування, інші пільги, що стосуються сплати податків та подання податкової звітності.

Якщо встигнете за цей час ,то фактично необхідно буде сплатити лише послуги нотаріуса.

З повагою,
Костянтин Гончаренко

07.04.2022 23:15
Gintaras
Киев

Дякую за видповидь. Ця машина буде допомагати людям Украины.

07.04.2022 23:26

Це добре, звертайтеся! 

08.04.2022 18:18

Добрый день. К нотариусу или в консульство, если сделка в Литве. В Украине у государственного нотариуса дешевле. С собой паспорты, налоговые коды, технический паспорт транспортного средства.

08.04.2022 19:18

Вопросы из такой же категории

Як повернути авто з штрафмайданчика
Водительское удостоверение в военное время
Друг заказал права в интернет компании, они оказались без водяного знака, он попал в небольшое ДТП и при розберательстве выяснилось что права поддельные, чем ему ето грозит?