Доброго дня. Чоловік військовослужбовець щойно пройшов ВЛК по причині множинних поранень. Йому оформлюють тимчасову непрацездатність з переглядом через 6 місяців. В законі прописано що такі люди зможуть виїхати тимчасово за кордон. Що для цього потрібно? Бо я так розумію їх не звільняють і вони знаходяться в розпорядженні командира в часті.

04.02.2023 06:11
Таня К., Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



Доброго дня!

В останніх роз'ясненнях ДПСУ від 7.09.22 року ця підстава викладається так:

 "Виїзд чоловіка, який тимчасово непридатний до військової служби (це переважно стосуэться осіб, які ще не направлені до частин та не розпочали несення служби.) , діючому військовому зможуть надати відпустку для лікування, без виїзду. Для виїзду треба буде припинити контракт та звільнитися з виключенням з особового складу частини за наказом начальника частини.

 Дозволяється виїзд за межі України за умови наявності підтверджуючих документів:
Згідно абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії)".

 Держприкордонна сужба в такому випадку вимагає наступні документи:
паспорт,
військовий квиток з відміткою тимчасово непридатний,
довідку ВЛК з аналогічним висновком.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є мінімально платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання 

04.02.2023 14:01

Вопросы из такой же категории

Звільнення зі служби
Снятые с воинского учета являются военнообязанными?
Мобилизация в ВСУ