Здравствуйте. Мой муж в прошлом году был списан и исключен по состоянию здоровья у него эпилепсия и он стоит на ЗПТ . Мы год пробыли в Польше и хотим вернуться в Украину . Смогут ли его забрать в армию ?

11.06.2023 12:36
Ольга , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Якщо чоловік виключений з обліку за підгрупою А такої хвороби як Ви зазначили. Його справа має бути сформована, виданий білий білет з повним виключенням(невійськовозобов язаний взагалі , може навіть проставлений такий штамп) . За таких умов справа здається до центрального архіву МОУ  та про нього забувають. Має бути білий білет з відповідним записом , та висновок ВЛК.

Ваш чоловік не підлягає всім видам служби з таким захворюванням.

У разі коли військовослужбовці, які звільняються з військової служби, визнані непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку, ВЛК приймає постанову (висновок) про:
• непридатність до військової служби у мирний час;
• обмежену придатність у воєнний час;
• непридатність зі зняттям /виключенням з обліку.
Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).
Постанови ВЛК, які не підлягають затвердженню (контролю) штатною ВЛК, оформляються в день медичного огляду і видаються на руки особі, що пройшла медичний огляд, або в установленому порядку направляються у військову частину. Свідоцтво про хворобу (довідка ВЛК) з постановою, які підлягають затвердженню (контролю) штатною ВЛК, направляються на затвердження (контроль) не пізніше 5-денного терміну після медичного огляду. Свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК із затвердженою постановою не пізніше ніж через два дні після їх затвердження та одержання із штатної ВЛК висилаються командиру військової частини, у якій проходить службу військовослужбовець, що пройшов медичний огляд, або начальнику, який направив його на медичний огляд, або видаються на руки представникам військових частин за наявності у них підтверджуючих документів (про те чи підлягає постанова затвердженню ВЛК визначено в Положенні).
Постанова ВЛК про ступінь придатності військовослужбовця до військової служби чинна протягом 12 місяців з моменту проведення медичного огляду.
Постанови ВЛК щодо військовослужбовців, які визнані непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку або непридатними до військової служби у мирний час, обмежено придатними у воєнний час, повинні бути реалізовані негайно (пункт 22.12 Положення

Якщо всі відмітки є то тцк сп( воєнкомат) не має взагалі звертатися до чоловіка , але перевірити документи на посту можуть.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)

12.06.2023 17:06

Вопросы из такой же категории

Відмова у звільненні з військової служби.
Выплата компенсации по гибели военнослужащего. Как получить?
Мобілізація як що син вже служить