Прдскажите еслі меня прівлеклі к ответственості за вожденіе в алкогольном состояніе і без прав, но удостоверенія у меня не когда не било, не получал, мне грозіт только штраф? Ілі лішеніевожденія транспорним средством тоже?

30.06.2023 08:47
Зеленський Віталій , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
По Вашому питанню повідомляю:

 1. позбавлення по ст. 130 Купап , також буде та штраф 17 тис грн
2. За керування авто без документів - передбачено адмін. стягнення у вигляді штрафу за ст. 126 КУпАП, накладається постановою інспектора. (сумма -3 400 грн)
3. Рекомендую у разі зупинки мати при собі документ , котрий підтверджує ваше навчання у автошколі.
Вас відсторонять від керування , складуть матеріали, викличуть власника , також складуть матеріали по ст.129 Купап ( допуск до керування особи, яка не має права керування).
У разі якщо власник не буде встановлений авто транспортують на штраф майданчик.
У власника буде 10 -ть днів на сплату після чого матеріали передадуть до суду.
Штраф відобразиться у Дії власника , якщо є.
Суд направить ухвалу про відкриття провадження на адресу реєстрації власника авто, разом з матеріалами та повісткою для прибуття на засідання суду.
Моніторити дату відкриття провадження тут https://court.gov.ua/fair/ увівши у розділ Сторона по справі ПІБ власника авто, або водія на якого складено протокол.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Якщо посвідчення зникло з кабінету у ДІЇ це значить постанова набула чинності.
Чому у реєстрі відображено інше -це треба з ясувати у канцелярії суду
водії транспортних засобів вважаються позбавленими спеціального права з дня винесення постанови про позбавлення цього права, тобто з моменту збігу строків оскарження в апеляційному суді.( ст.321 Купап).
Вам мають видати посвідчення коли сплине строк позбавлення вказаний судом.
Після позбавлення права на керування транспортними засобами по ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення необхідно звернутися в сервісний центр МВС (будь-який, незалежно від місця реєстрації) та скласти теоретичний та практичний іспити.

Вам необхідно, взяти копію рішення суду чи довідку з суду про те, що рішення суду Вами було виконано та подати письмову заяву у сервісному центрі МВС , про надання можливості скласти іспит , або надання обгрунтованої відмови з посиланням на норми законодавства. Оцінивши аргументи центру прийняти рішення про подальші дії оскарження у суді рішень та дій посадових осіб центру і зобов язати примусово надати вам право наскладання іспиту судом з виключенням даних з реєстру центру МВС.



 З повагою,
Костянтин Гончаренко

------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)

30.06.2023 14:32

Вопросы из такой же категории

Утеряны номера заграницей
Прошел суд по 130. Я проиграл. Был он 9 мая,это апеляционный был.
Добрий день зупинила поліція.я їхав на євроблясі виписали штраф 8500грн але штрафа в ДІЇ нема і в Кабінеті Водія теж.шукав по номиру постанови теж нічого.що це означає