Доброго дня. Чоловік стоїть на обліку у психіатра , два рази лежав у психіатричні лікарні, зараз проходить лікування на дому. Сьогодні його на вулиці зустріли працівники воєнкомату на те що він хворий відреагували спокійно. Але змушують їхати у районний воєнкомату на повний медогляд потім сказали що потрібно на область для підтвердження . Чоловік в поганому стані , у нього часті психічні зриви він без таблеток ніяк. Медичну довідку що він на обліку ми надали. Питання , чи мають вони право його тягати по мед оглядах якщо є довідка з діагнозом і тим що він на обліку у психіатра ?

13.07.2023 17:04
Юлія Підлісна, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Ступінь придатності встановлюється комісією ВЛК згідно медичних висновків про стан здоров я , на основі положення про розклад хвороб згідно Наказу Міноборони № 402.
Лише ВЛК приймає рішення чи придатні ви до служби. З описаних вами підстав можливо ви включені до резерву, враховуючи суть хвороби можна спробувати отримати свіжі довідки про загальний стан здоров я та пройти ВЛК та отримати висновок про непридатність з виключенням з військового обліку загалом , або частково але необхідно мати рішення ВЛК про це, а також з резерву , але враховуючи обставини все залежить від стану здоров я та рішення ВЛК .
Зараз в державі загальна мобілізація та воєнний стан.

Питання придатності чи непридатності з виключенням з обліку може вирішувати тільки медична комісія ВЛК , ТОМУ  з явіться з представником , подайте довідки про стан особи , комісія має прийняти рішення.

Повістку мають право вручити , але СТАН до придатності чи непридатності особи  вирішуватиме ВЛК.

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)

14.07.2023 14:04

Вопросы из такой же категории

Доброго дня. Скажіть, чи можуть військовослужбовця за контрактом примусово без права відмовитися відправляти у відпустку без збереження заробітної плати? 
Припісне для навчання
Військомат погрожує чоловікам. Б'ють