Добрый день прошл ВЛК ОТ ТЦК СП 10.07.2023.ОБЕМЕЖЕНО ПРИДАТНЫЙ.на під.ст466.64б.ПОТМ ПОПАЛ В УЧЕБКУ ПОСЛЕ В БОЕВУЮ ЧАСТЬ НА РУКАХ ЕСТЬ КОПИЯ ВЛК И ФОТО НО НЕ ЗАВЕРЕНО НАТАРИУСОМ МЕСЕЦ НАЗАД ИХ ВСЕ УСТРАИВАЛО А ТЕПЕРЬ ОНИ ГОВОРЯТ ПИШИ РАПОРТ И ПРОХОДИ ВЛК.ТИПА НАМ КОПИЯ НЕ ПОДХОДИТ НУЖЕН ОРИГИНАЛ ИЛИ ПОВТОРНОЕ ВЛК ЕСЛИ Я ОТКОЖУСЬ ТО БУДУ ПРИГОДНЫМ ЧТО МНЕ ДЕЛАТЬ И ИМЕЮТ ЛИ ОНИ ПРАВО НАПРАВЛЯТЬ МЕНЯ НА ПОВТОРНОЕ ВЛК.я спросил где лич.дело там влк ориг.они типо не знают игнорят.

02.10.2023 08:52
Судико Михаил Михайлович, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

повторна ВЛК можлива лише у разі наявності стійкого захворювання, яке перешкоджає виконанню бойових завдань та проходженню служби.

Оригінал висновку ВЛК має бути у особовій справі військового 

ВЛК МАЄ ПРОХОДИТИ 1 РАЗ НА 5-ТЬ РОКІВ.

ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ СТРОК ДІЇ ДОВІДКИ ВЛК - 12 МІСЯЦІВ.
ЗАТВЕРДЖЕНОНаказМіністра оборони України14.08.2008 № 402
Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800
ПОЛОЖЕННЯпро військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#n2847
22. Оформлення постанов ВЛК
22.1. Дані про тих, хто пройшов медичний огляд (прізвище, ім'я та по батькові, рік народження, військове звання, військова частина, місяць та рік призову на військову службу тощо), діагноз та постанова ВЛК про ступінь придатності до військової служби та про причинний зв'язок записуються в Книгу протоколів засідань ВЛК (ЛЛК).
Крім того, діагноз та постанови ВЛК записуються:
в) на військовозобов'язаних, резервістів - у Картку амбулаторного обстеження та медичного огляду, а зміст постанови комісії, крім того, - у військовий квиток та облікову картку. На офіцерів запасу, визнаних ВЛК непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку, а також на військовозобов'язаних, резервістів, які знаходяться на зборах та визнані непридатними до подальшого проходження зборів, складається Свідоцтво про хворобу;
22.5. Свідоцтво про хворобу у воєнний час складається:
на всіх військовослужбовців, визнаних непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку, непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців;
на офіцерів запасу, визнаних непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку.
У всіх інших випадках у особливий період постанова ВЛК оформляється довідкою ВЛК. У воєнний час довідка на контроль у штатну ВЛК не направляється.
22.9. У воєнний час свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК на всіх оглянутих осіб складається у двох примірниках.
22.12. Постанова ВЛК про ступінь придатності військовослужбовця до військової служби чинна протягом 12 місяців з моменту проведення медичного огляду.

Питання , роз яснення , скарги тут: Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99.
Або Урядовий контакт-центр 15-45 , зареэструйте звернення нехай шукають ваше командування.(або хоча б повідомлять до кого направлять Ваш запит для контролю та реагування, краще письмово, аби мати докази https://ukc.gov.ua/portal/appeals/)

С уважением,
Константин Гончаренко
------------
Більш детальні консультації є платними - залишайте будь-ласка, через платіжну систему сайту оплачене питання, або Вам доступна можливість внести будь-яку, зручну суму коштів у якості подяки , натиснувши відповідну кнопку під текстом консультації внизу з правого боку – Отблагодарить(Подякувати)

03.10.2023 14:10

Вопросы из такой же категории

Исключение из военного учёта
Могу ли я не платить штраф за админправонарушение так как я военный?
Не знаю имею ли я право на снятие с воинского учёта