В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Прокуратура Італії виконує перевірку того, як в магазинах з'явилося вино із зображенням Гітлера на етикетці. Перевіркою за фактом появи такого дивного товару на прилавках магазина вже зайнялися правоохоронні органи.

Міністру інтеграції Італії Андреа Ріккарді довелося переконувати туристів з США, що Конституція країни не допускає проявів расизму, антисемітизму та нацизму після того, як прибувши відпочити на північ Італії громадянка США виявила в місцевому супермаркеті вино із зображенням Адольфа Гітлера на етикетці. Одна з пляшок вина носила назву відомої книги Гітлера "Mein Kampf" ("Моя боротьба"), а інша називалася "Ein volk, ein Reich, ein Fuhrer" ("Один народ, один Рейх, один фюрер").

На питання туристки, родичі якої загинули в концтаборі Освенцим, до продавця про причини появи вина в асортименті, він відповів, що "це просто історія - як Муссоліні чи Че Геварра", пише Daily Mail.

як в магазинах з'явилося вино Тим не менш, політики надали трапившемуся куди більш серйозне значення. "Це ображає пам'ять мільйонів людей і може позначитися на іміджі Італії за кордоном", - зазначив Андреа Ріккарді, коментуючи інцидент.

Перевіркою за фактом появи такого дивного товару на прилавках магазина вже зайнялися правоохоронні органи.

За злочини фашизму Італія принесла офіційні вибачення в 1957 році, однак, як зазначив прокурор Маріо Джуліо Скінайя (Mario Giulio Schinaia), до даного випадку більше стосується "злочин людської тупості".


Получите за 15 минут консультацию юриста!