В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Система автоматичної фіксації порушень в Україні була введена в 2008 році. Для фіксації порушень в автоматичному режимі, в основному, використовувався прилад «ВІЗИР» \ Але в 2009 році у зв'язку з численними скаргами водіїв, які оскаржували результати фіксації порушень у судовому порядку, - причиною скарг служило технологічне недосконалість приладу і відсутність сертифіката відповідності на нього - автоматична фіксація була скасована.

У грудні 2010 року Конституційний суд України визнав неконституційним накладення штрафів на підставі даних "Візира" без складання співробітниками ДАІ протоколу про адміністративне правопорушення.

На даний момент керівництво ДАІ заявляє про бажання повернути практику автофіксації порушень, оскільки рівень аварійності на дорогах країни збільшується з кожним днем ??і потрібно вживати заходів для його зниження, а автоматична фіксація порушень, як показує практика європейських держав, - дієва міра для підвищення безпеки на дорогах країни.

Якщо даний законопроект буде підготовлений і прийнятий, то ми відразу ж докладно опишемо дану процедуру в наступних виданнях.


Получите за 15 минут консультацию юриста!