В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о возмещении вреда от приступления
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о возмещении вреда от приступления

 

Зразок позовної заяви про відшкодування майнової шкоди від злочину, з урахуванням останніх змін законодавства.

Якщо в результаті вчинення злочину заподіяно шкоду майну потерпілого, воно пошкоджено або втрачено, він має право вимагати відшкодування шкоди від злочину в повному обсязі.

Заява про відшкодування шкоди подається і розглядається в рамках кримінальної справи. При винесенні вироку суд вирішує позовні вимоги цивільного позивача. Якщо вимоги потерпілого в ході кримінальної справи не були заявлені або вирішені судом, він має право подати позов у цивільному судочинстві.

Зразок позовної заяви про відшкодування шкоди від злочину в кримінальному і цивільному справі буде один і той же. Позивач при подачі позову про відшкодування збитків від злочину звільнений від сплати державного мита. Ціна позову визначається вартістю втраченого майна. Підсудність справи в цивільному процесі визначається за ціною позову і місцем проживання відповідача.

Розмір матеріального збитку складається з вартості викраденого (або витрат на відновлення пошкодженого) майна, а саме _________ (навести перелік майна, зазначити його вартість або розмір витрат на відновлення пошкодженого майна). Загальна вартість збитку, заподіяного злочином, становить ____ грн., які підлягають стягненню з відповідача, винного в заподіянні шкоди.

Крім того, винними діями відповідача заподіяно шкоду належить мені немайнових прав _________ (перерахувати особисті немайнові права позивача, порушені відповідачем при вчиненні злочину), в результаті чого я зазнав фізичні і моральні страждання _________ (вказати фізичні та моральні страждання, яких зазнав позивач). Розмір компенсації моральної шкоди оцінюється мною в сумі ____ грн., яка підлягає стягненню з відповідача.


Получите за 15 минут консультацию юриста!