В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск о взыскании в порядке регресса
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о взыскании в порядке регресса

 

Зразок позовної заяви про стягнення грошових сум у порядку регресу, з урахуванням останніх змін законодавства. Регрес – це вимога про стягнення, що заявляється особою, яка здійснила оплату, іншій особі, з вини якого виникли збитки.

Регрес виникає з різних підстав. Наприклад, коли кілька осіб спільно заподіяли шкоду, і один з них відшкодував потерпілому заподіяну шкоду, в цьому випадку він має право вимоги у порядку регресу до інших причинителям шкоди. Інший поширений випадок, якщо поручитель сплатив за позичальника заборгованість за кредитним договором, він має право регресної вимоги до позичальника.

Часто пред'являють вимоги про стягнення в порядку регресу страхові компанії по ОСАГО, а також з трудових відносин. В порядку регресу можна стягнути, наприклад, квартплату з інших власників або членів сім'ї наймача жилого приміщення. 

Ціна позову буде відповідати стягуваної грошової суми. Позовна заява про стягнення в порядку регресу пред'являється до суду за місцем проживання відповідача. Держмито сплачується виходячи з ціни позову. Якісно і грамотно оформити позов допоможе ознайомлення з основними правилами складання позовної заяви.


Получите за 15 минут консультацию юриста!