В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

 

Название документа: Иск
Формат файла: DOCХ
Год: 2017
Ссылка на скачивание: Скачать иск о расторжении договора купли-продажи автомобиля

 

Зразок позовної заяви про розірвання договору купівлі-продажу автомобіля, який знаходиться в заставі у банку.

Зустрічалися з ситуацією, коли придбаний Вами автомобіль виявляється в заставі у банку? Хтось взяв кредит, купив новий автомобіль, покатався на ньому, і благополучно продав його Вам. А тепер банк пред'являє вимоги до нового власника, звертає стягнення на автомобіль, хоча ми і не підозрювали про наявність застави. В цьому випадку залишається лише скласти позовну заяву про розірвання договору купівлі-продажу та стягнення завданих збитків.

Відповідно до Цивільного кодексу, продавець зобов'язаний передати покупцеві товар вільним від будь-яких прав третіх осіб, за винятком випадку, коли покупець погодився прийняти товар, обтяжений правами третіх осіб. Невиконання продавцем цього обов'язку надає покупцеві право розірвання договору купівлі-продажу, якщо не буде доведено, що покупець знав або повинен був знати про права третіх осіб на цей товар.

Згідно зі статтею Цивільного кодексу, при вилученні товару у покупця третіми особами за підставами, що виникли до виконання договору купівлі-продажу, продавець зобов'язаний відшкодувати покупцеві понесені ним збитки, якщо не доведе, що покупець знав або повинен був знати про наявність цих підстав.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!