В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Відносини з приводу виплати грошової допомоги одним членом сім'ї іншому ⏤ складні і неоднозначні: або чоловік не бажає допомагати дружині, чи то дружини не знають про права на фінансову підтримку. Для захисту прав та майнових інтересів колишніх членів сім'ї потрібні знання законів, судової практики з питань аліментів на дружину. Тому без звернення до адвоката не обійтися.

Звернення до юристів сайту допоможе:

Дізнатися про права на підтримку після розлучення.

Зрозуміти, як правильно витребувати фінансове утримання.

Визначити суму, яка покладена колишній дружині.

Дізнатися про наслідки відмови в виплаті грошей після припинення сімейних відносин.

АЛІМЕНТИ НА УТРИМАННЯ КОЛИШНЬОЇ ДРУЖИНИ – 5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ПРОФЕСІОНАЛА

Звернення за допомогою до адвоката допоможе, якщо потрібні відповіді на наступні питання:

1. Коли колишня дружина має право вимагати грошей у чоловіка?

Законом передбачено, що після розлучення аліменти на утримання дружини виплачуються, якщо вона:

Вагітна, або доглядає за дитиною до трьох років.

Не отримує доходів, тому що доглядає за дитиною-інвалідом, до вісімнадцяти років.

Втратила працездатність у родинних стосунках або за рік після розірвання шлюбних уз.

Вийшла на пенсію за п'ять років після розпаду сім'ї, і вона потребує фінансової опіки.

Юрист пояснить обставини, які стають підставою призначення аліментів на дружину. Це допоможе отримати грошову допомогу, якщо ви вправі отримувати зміст.

2. Яким чином оформити право на підтримку?

За законом оформити порядок внесення аліментів на дружину можна угодою між колишніми родичами. Але, як показує практика, чоловік не бажає підтримувати дружину після розпаду сім'ї, навіть, якщо вона потребує фінансової опіки.

У таких випадках варто стягувати гроші в судовому порядку. Адвокат допоможе скласти угоду про виплату грошового утримання, а якщо потрібно підкаже, як скласти позовну заяву. Юридична допомога допоможе вам захистити майнові права та примусити чоловіка допомогти грошима.

3. Який судовий орган розглядає справи про стягнення грошової допомоги?

Згідно із законом майнові спори розглядаються або світовими суддями (якщо сума вимог до п'ятдесяти тисяч рублів), або районними судами (якщо позовна сума починається з п'ятдесяти однієї тисячі) за місцем проживання відповідача.

Так як розмір грошової допомоги дружині рідко перевищує ціну позову, які дивиться мировий суддя, то і належить звертатися в цю судову інстанцію. Грамотний юрист після вивчення обставин конкретної справи пояснить, куди подавати заяву при бажанні стягнути аліменти на утримання дружини. Ці знання допоможуть уникнути клопоту з-за невірного вибору судового органу.

4. Як визначається сума аліментів на дружину?

Як вказує закон, грошова підтримка колишніх подружжя стягується судом у конкретній сумі грошей. При цьому розмір аліментів на утримання колишніх родичів залежить від доходів чоловіка, який примушують до виплати фінансової допомоги.

Юридична консультація допоможе дізнатися обсяг підтримки, що покладено за законом, захистити майнові інтереси при розірвання шлюбних уз.

5. Які негативні наслідки можливі при небажанні платити гроші дружині?

Закон визначає цивільні наслідки для людини, який не бажає платити аліменти колишній дружині – до суми боргу додається половина відсотка від невиплаченого змісту за кожні пропущені добу після настання дня виплати.

Юрист допоможе розрахувати заборгованість і розмір законної неустойки за невиконання фінансових обов'язків колишнім чоловіком. Ці знання захистять ваші майнові інтереси, якщо покладена грошова підтримка.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО АДВОКАТІВ САЙТУ

Стягнути встановлену законом фінансову допомогу після розлучення без юридичних знань навряд чи вийде. Співробітники порталу допоможуть вам довести право на допомогу колишнього чоловіка і захистять майнові інтереси нужденних членів сім'ї після розлучення.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!