В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Порядок виплати аліментів прописаний у розділі V Сімейного кодексу. Дітей до 18 років зобов'язані утримувати їх батьки. Якщо не влаштовує розмір аліментів, то юристи сайту допоможуть відновити права батьків.

Якщо батько не сплачує аліменти, то домагатися сплати доведеться в суді. Якщо колишній чоловік відмовився утримувати дитину, допоможуть юристи з грамотною консультацією. Звернення до юриста після виникнення спору дозволить оперативно вирішити проблему і стягнути належні дітям гроші. Сайт зручний тим, що тут дають платні і безкоштовні консультації. Зрозумілий і грамотну відповідь надають в двох випадках. Так в чому різниця між платним і безкоштовним відповіддю?

Платна консультація дає переваги:

індивідуальний підхід;

повноцінний аналіз ситуації;

розробка оптимального вирішення проблеми.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТІВ

1. Допомога в складанні угоди про сплату аліментів

Батьки можуть самостійно домовитися про будь-якій сумі, яка буде сплачуватися на дітей. Якщо з чоловіком або дружиною вдалося мирно домовитися, юрист допоможе укласти угоду про сплату аліментів. Підкаже, як грамотно скласти документ.

В угоді зазначається:

точна сума, яка буде сплачуватися на дітей кожен місяць;

дата сплати аліментів;

порядок сплати (на банківську карту, поштовим переказом, іншим способом);

інші умови, які побажають вказати боку.

Після підписання угоди, його слід завірити у нотаріуса.

2. Юрист роз'яснить, скільки належить аліментів на дитину

Скільки відсотків від доходу потрібно сплачувати на дітей? Прописаний розмір аліментів:

на одну дитину – ¼ або 25 % від щомісячного доходу;

розмір аліментів на двох дітей – 1/3 або 33 % від заробітку;

якщо троє і більше дітей — розмір аліментів становить 50 % доходу чоловіка.

Скільки платити аліментів на двох дітей? Сума на двох дітей розраховується з 1/3 доходу і складає 1/6 на кожну дитину. Фахівець у галузі права зробить ретельний аналіз складної ситуації, допоможе розрахувати, скільки платити аліментів на двох дітей у кожному конкретному випадку.

3. Як знизити розмір аліментів?

Суд зменшує розмір аліментів у разі, якщо змінюється дохід або сімейний стан. Наприклад, аліменти на двох дітей зміняться, якщо народиться ще одна дитина. Юрист збере довідки та свідоцтва, потім звернутися в суд за зменшенням аліментів.

4. Стягнення аліментів у твердій сумі

Коли вигідніше сплата аліментів у твердій сумі? Якщо дохід батьків змінюється. Наприклад, у приватного підприємця розмір виручки різний кожен місяць. Якщо не вийшло мирно домовитися про суму, готуємося до боротьби.

Головне – підтвердити, що боржник має матеріальну можливість платити гроші дітям. Необхідно зібрати докази, грамотно скласти позов, вказати всі обставини справи. Тоді можна виграти важку боротьбу за належні дітям гроші.

5. Допомога у стягненні неустойки за несплату аліментів

Юрист допоможе покарати боржника, який не платить гроші своїм дітям. І закон на стороні батьків, який виховує дітей. Встановлена відповідальність за несплату аліментів. Неустойка дорівнює ½ відсотка несплачених дитині грошей за кожен день прострочення. Необхідно розрахувати розмір неустойки і збитків, які поніс клієнт з-за прострочення сплати аліментів. У суді адвокат захистить інтереси батьків і доб'ється сплати належних сум.

Спори про сплату аліментів складні. Доводиться доводити очевидне, що на утримання дітей потрібно платити гроші.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!