В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Закон дозволив громадянам придбати житлові приміщення, отримані від держави в особисте володіння. При цьому сьогодні ще залишаються люди, які не приватизували житло, тому що оформлення приватизації квартири або інших житлових приміщень – складний і копіткий процес, що потребує юридичних знань. Адвокати сайту нададуть активну допомогу в приватизації квартири, розкажуть про тонкощі процедури безоплатного переходу права володіння, розпорядження і користування квартирою, будинком або дачею.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТА ЗА ДОПОМОГОЮ В ПРИВАТИЗАЦІЇ КВАРТИРИ

Юридична допомога в приватизації квартири дозволить знайти відповіді на найпоширеніші питання про передачу державної нерухомості приватним особам:

1. Коли закінчується безкоштовне переоформлення житлового фонду?

Згідно із законом, надане державою право громадян оформити муніципальне житло у власність припиняє дію 1 березня 2017 року. До цього терміну громадяни мають право приватизувати нерухомість з дотриманням умов, установлених законодавством. Кваліфікований юрист пояснить, яким чином висловити бажання скористатися законними правами, щоб встигнути оформити папери до весни 2017 року.

2. Які житлові приміщення не можна приватизувати?

За законом отримати правомочності власника на муніципальну житлоплощу можна, якщо вона придбана на законних підставах до початку 2005 року. При цьому Закон встановлює і нерухомість, яку приватизувати заборонено:

Квартири і будинки, визнані аварійними і підлягають розселенню.

Житлові приміщення, віднесені до ведення військових відомств і установ.

Службове житло, крім нерухомості, що належить сільськогосподарським організаціям.

Юридична консультація з питань приватизації – самий простий і надійний спосіб дізнатися про законний дозвіл або заборону оформити права власника житла до збору документів про отримання права розпоряджатися житловою площею.

3. Який термін приватизації муніципальної квартири?

Закон встановлює термін розгляду заяви особи про бажання приватизувати житло – 2 місяці. Але до звернення в уповноважений державний чи муніципальний орган, належить трата часу на збір паперів, необхідних для оформлення переходу права володіння житлом. Роз'яснення адвоката дозволяють визначити час, який потрібно на оформлення приватизації квартири.

4. Скільки коштує набуття права власності на житло?

За Законом, перехід правомочностей власника житлового приміщення на громадянина до березня 2017 року носить безоплатний характер. Але враховуйте, що належить заплатити держмито за два дії:

Отримання Виписки з реєстру прав на нерухомість.

Реєстрація переходу прав власника.

Крім цього доводиться звертатися в судові органи (якщо не вистачає документів, які оформляються тільки через суд), а це передбачає додаткові фінансові витрати. Допомога в приватизації квартири на сайті допоможе дізнатися про витрати в кожній конкретній ситуації набуття права приватної власності на житло і заощадити гроші на оформлення паперів.

5. Чи можна оформити приватизоване житло на дитину до вісімнадцяти років?

Згідно із Законом, якщо на приватизується нерухомості зареєстрований тільки дитина до 14 років, то право власності на нього оформлюється за заявою батьків. Після виконання підлітку 14 років, заяву про отримання житла в особисте володіння — він подає самостійно. У разі, коли житло приватизувалося на нього до 18 років, він зберігає право отримати повноваження власника на ще одне житлове приміщення. Юридичні послуги, які надають адвокати сайту, допоможуть придбати житло для дитини, захистити інтереси всіх членів сім'ї.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРОФЕСІЙНИХ ЮРИСТІВ

Хлопотность оформлення приватизації квартири стає підставою звернутися за допомогою до професіоналів. Адвокати підкажуть, які папери зібрати, як взаємодіяти з державними органами, яким чином захистити себе у судовому процесі, якщо без нього не обійтися. Юридичні послуги сайту — спосіб заощадити час і нерви при приватизації.


Получите за 15 минут консультацию юриста!