В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Як оформити покупку земельної ділянки та право власності на землю? Щоб угода та оформлення було успішним враховуємо вимоги Цивільного, Земельного кодексів та федеральних законів. Юристи сайту роз'яснять земельне право, вимоги до документів, і як відбувається оформлення права власності на землю.

Пропонуємо вибрати платну або безкоштовну консультацію на сайті. Грамотний відповідь юристи підготують сайту. Платний відповідь дає переваги:

Швидкість відповіді.

Повноцінний аналіз проблеми.

Комплексне вирішення важкої ситуації.

7 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТІВ:

1. Юрист сформулює умови договору про продаж ділянки

Грамотно складений договір – запорука успішної угоди.

Юрист складе договір:

основні положення встановили ст. 554, 555 Цивільного кодексу та ст. 37 Земельного кодексу. Головні умови – яку ділянку продається і вартість. Юрист вказує кадастровий номер, площу ділянки, де знаходиться, в яких цілях можна використовувати землю.

робить посилання на документ, що підтверджує права продавця на землю;

вкаже вартість ділянки, порядок розрахунків і переходу права власності.

2. Допомога в оформленні угоди та реєстрації права на землю

Юридичний супровід купівлі-продажу землі включає:

перевірку документів, які підтверджують права на земельний наділ;

складання угоди на продаж землі;

оформлення документів для реєстрації в Укрреестре;

представництво в Укрреестре, отримання свідоцтва на ділянку.

3. Юрист захистить права на землю

Глава IX Земельного кодексу встановила, як відбувається захист права власності на земельну ділянку. Способи захисту: встановлення прав на землю, припинення незаконних дій, визнання недійсним рішення державних органів, примушування до виконання зобов'язань.

Юрист аналізує документи про права на землю, розробляє лінію захисту і визначає перспективи справи. При неможливості мирно вирішити спір ⏤ захист права власності на землю провадиться в судовому порядку.

4. Юрист допоможе визнати право власності на ділянку землі

Коли домагатися в суді встановлення прав на ділянку?

якщо у вас немає документів про права на земельний наділ і державний орган відмовляється реєструвати право власності;

якщо у клієнта є причини відмовитися від встановленої законом процедури набуття прав на землю і звернутися до суду.

Приклад: люди користувалися ділянкою землі, але право на землю не оформлено. До суду звертаються, щоб довести право на земельний наділ.

Юрист визначить суд, який звернутися за допомогою (цивільний або загальної юрисдикції). Збере докази і представить інтереси клієнта в суді і перед іншими учасниками спору.

5. Юрист допоможе переоформити право власності на земельну ділянку

Строк для переоформлення ділянок, що належать на праві успадкування чи безстрокового користування, не обмежений. Навіщо переоформляти у власність земельну ділянку, якщо їм можна користуватися без документів? Право власності розширює права.

Власник землі розпоряджається їй як захоче, на свій розсуд. Ділянка, неоформлений у власність, має обмеження у користуванні. Межі використання землі встановлені у законі чи угоді з власником. У вас є питання щодо оформлення прав на землю? Звертайтеся на сайт.

Правовий супровід включає:

аналіз позиції клієнта;

постановку ділянки на кадастровий облік;

підготовку документів;

представництво в державних органах;

реєстрацію прав власності.

6. Рішення спору про межі ділянки

Не згодні з результатами межування землі і вважаєте, що межі ділянки встановили неправильно? Юрист допоможе вирішити спір. Складає заяву до державного органу про усунення помилки. У разі відмови - звертається до суду. У позовній заяві зазначаються:

об'єкти, по яких встановили розташування сусідніх ділянок. Уточнюються всі земельні наділи, в іншому випадку ⏤ суд не приймає їх до уваги при розгляді справи;

вимоги до суду: визнати кадастрової помилкою суміжну кордон, визначити кордон по укладенню кадастрового інженера;

додати докази вимог.

Допомогу юристів допоможе виграти суперечку і виправити помилку органів кадастрового обліку.

7. Допомога в оскарженні кадастрової вартості ділянки

Кадастрова вартість впливає на земельний податок, плату за оренду, користування ділянкою. Якщо кадастрова оцінка ділянки порушила ваші інтереси - допоможуть юристи сайту. Зберуть докази, оскаржать результати оцінки та комісію, розглядає спори з кадастрової вартості.

У разі відмови, звертаються до суду з адміністративним позовом. Ця складна категорія земельних спорів. Підтримка юристів збільшить шанси на виграш справи. Юристи в суді доводять, що при оцінці використовувалися недостовірні відомості про ділянку і розмір ринкової ціни ділянки на дату визначення кадастрової вартості.

Допомога адвоката по земельних спорах допоможе уникнути прикрих помилок і виграти суперечку. Фахівці сайту аналізують матеріали справи, розробляють стратегію захисту, домагаються у суді позитивного рішення.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!