В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Поділити майно, в разі розірвання шлюбу, складно і клопітно. Якщо нерухомість розділиться на папері, а рухомі речі – фактично, то автомобіль при розриві сімейних відносин не вийде розділити ні яким із цих варіантів. Вирішення проблеми розподілу машини без юридичних знань - не вийде, тому в такому питанні необхідна допомога адвоката.

Юристи сайту допоможуть відстояти права на машину:

Якщо вона використовується чоловіком для заробітку.

Коли вона потрібна для поїздок дітям.

Якщо авто куплено на особисті кошти одного члена сім'ї.

6 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТА ПРИ РОЗДІЛІ АВТОМОБІЛЯ:

Без допомоги грамотного адвоката не обійтися, якщо потрібні відповіді на такі питання:

1. Коли автомобіль входить до складу подружнього майна.

Згідно із законом до майна, нажитому сім'єю, належать рухомі і нерухомі речі, якщо вони куплені під час сімейного життя. Юрист пояснить ситуації, в яких при розділі майна враховується і автомобіль. Визначивши, чи відноситься авто до сімейних цінностей, ви захистите себе і майнові права дітей у разі розлучення.

2. Як відбувається розділ автомобіля при розлученні?

За законом при поділі майна подружжя, вони отримують рівні частки. Спільне володіння автомашиною за українським законодавством - неможливо, тому розділ сімейного автопарку викликає питання і складності. Вивчивши конкретні обставини шлюборозлучного процесу, адвокат розкаже, в яких випадках суд залишить машину одного члена подружньої пари і зобов'яже його виплатити компенсацію другому з подружжя, а коли члену сім'ї, який не отримав авто, дістанеться частина іншого спільного майна. Такі знання допоможуть відстояти права на рівну частку цінностей, придбаних сім'єю.

3. Який орган розглядає позов про розподіл майна подружжя?

Законодавчо передбачено дві судові інстанції, що вирішують справи про поділ подружнього майна:

Світові судді – при сумі вимог до п'ятдесяти тисяч рублів.

Районні суди, якщо ціна позову починається від п'ятдесяти до однієї тисячі.

Юридична консультація допоможе зрозуміти, який судовий орган розгляне розділ автомобіля між подружжям в залежності від того, скільки він коштує, і уникнути складнощів з невірним визначенням підсудності шлюборозлучного процесу.

4. Як оформити позовну заяву про розподіл автомобіля?

Суд прийме позов про розподіл автомобіля до виробництва, тільки якщо він відповідає вимогам закону, і до неї додано необхідні документи. Адвокат в ході консультування підкаже, які папери представити в суд, щоб уникнути негативних наслідків неправильного оформлення.

5. Як визначається вартість автомашини?

Згідно із законом, суд використовує знання експертів у тому випадку, коли без експертизи не визначити вартість позову чи не встановити істину по конкретній справі. У ситуаціях, коли відбувається поділ майна подружжя, до складу якого входить автомобіль, використовується товарознавча експертиза. Вона застосовується якщо:

Авто довго експлуатувалося подружжям.

Машина купувалася після експлуатації іншим громадянином (з рук), і в договорі вказана занижена вартість покупки

Автомобілю потрібен капітальний ремонт.

Юрист розповість вам, як за допомогою суду визначити дійсну ціну автомобіля, щоб захистити майнові інтереси після розірвання шлюбу.

6. Яким чином ділиться транспорт, взятий у кредит.

За законом у ситуації, коли потрібен судовий поділ спільно нажитого майна, порівну діляться і борги подружжя. Складність поділу кредитного авто полягає в забороні розподілу кредитних зобов'язань, тому такий автомобіль передається у володіння одному чоловікові, а другого – повертається половина виплачених банку грошових коштів. Професійні поради допоможуть вам відстояти права на кредитну автомашину або на додаткову частину спільної власності.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ЮРИСТІВ САЙТУ 

Відстояти майнові права за припинення сімейних відносин без знань законів і судової практики - складно. Співробітники сайту допоможуть оформити і подати в суд позов про розподіл майна, до складу якого входить транспорт, відстояти права на володіння автомашиною або повернути частину грошей, витрачених на придбання авто. Юридична допомога завжди стане в нагоді для захисту інтересів в шлюборозлучному процесі.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!