×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 1956

Доброго дня! Мій син ,1997 року народження отримав повістку в военкомат м. Славута Хмельницької області. В цей час він знаходився на стаціонарному лікуванні ЛОР відділення Славутської ЦРЛ, ( після де йому була проведена операція з видалення кісти-трепанопункція правої в/щ пазухи.(Виписний епікриз № 5559).Як пояснив лікар, який є членом призовної комісії " по закону синові мають надати піврічну відстрочку, але акт він скласти не взмозі, так як самі акти знаходяться в воєнкома і писати без його дозволу він не має права і ні на чому."
.Я звернулася до воєнкома Славутського ОМВК Жураковського В.В. за поясненнями. Після "розмови" віні питання чому бланки актів ,які мають виписувати лікарі знаходяться в нього, він пояснив ,о " хотів зекономити час синові ходіння по кабінетах" Я з цим не погодилась і отримала на руки чисті бланки 2-х актів З ПЕЧАТКОЮ І ПІДПИСОМ ВІЙСЬКОВОГ КОМІСАРА ЖУРАКОВСЬКОГО і НАПРАВЛЕННЯ ПРИЗОВНИКУ З ПЕЧАТКОЮ І ПІДПИСОМ ЛІКАРЯ (хоча самих лікарів на той момент в військоматі не було.) Після цього був виписаний акт (прикладаються виписний епікріз№5559,довідка про те,що що син ще знаходиться на стаціонарному лікуванні в ЛОР відділенні і патоморфологічний діагноз з Державного паталогоанатомічного Центру України в м. Хмельницький) Славутської ЦРЛ лікарем,який проводив операцію і лікування за № 48/2 про тимчасову непридатність до служби в ЗС.
Далі другий акт був виданий лікарем травматологом Славутської ЦРЛ з діагнозом " S подібний сколіоз ГВХ ІІ ступеня наслідки хвороби Кальве ( діагностували хворобу в школі , був звільнений від уроків фізкультури з 6 класу ( ІІІ група - без навантажень)),лійкоподібна деформація ГК І ступеня ( вроджена травма ГК), ПФ ІІ по реструктивному типу).
Згідно наказу Міністра оборони № 402 ст. 48, ст.65 визнаний тимчасово непридатним до військової строкової служби. Після того як акти були передані комісару Жураковському В.В . він сказав:" Це все фігня! Завтра на перекомісію!" Прошу Вас допомогти мені в цій ситуації . Куди і як правильно звернутися .

19.09.2018 10:03
,

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Якщо за висновком перекомісіі його визнають придатним, то необхідно оскаржити рішення військкомату в обласний військкомат. Якщо там також рішення не буде на Вашу користь, то готуємо адміністративний позов.

20.09.2018 11:53

Вопросы из такой же категории

Відстрочка від призову якщо є дитина
Перевод с морской пехоты в пограничных войсках в другой город
Як розірвати контракт ЗСУ?