×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 2029

Добрый день ! Пишу заявление в Райотдел в связи с мошенничеством как Я полагаю ! Дело в том что заболело детё (рак) и дочка знакомой с помощью соцсетей и фотографий (больной девочки и диагнозом) собирает на свою карту деньги. Мать больной девочки об этом ничего не знает, деньги с этой карты не получает на лечение. Подскажите правильно ли Я полагаю, что эти деяния подходят под статью 190 "Мошенничество" - ? Если есть возможность составить правильно и грамотно заявление в Райотдел, Спасибо !

22.09.2018 08:17
,

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Конечно это "Стаття 190. Шахрайство.
1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, -
карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, -
карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, -
карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна."

При подаче заявления очень желательно избегать двусмысленных трактовок. Что заявление, что объяснение должно быть написано так, что б содержание нельзя было трактовать по другом. В объяснении нужно расписать признаки и умысел на совершение преступления.

22.09.2018 11:47
unknown
Киев

Спасибо !

22.09.2018 11:57

Обращайтесь.

22.09.2018 12:05

Здравствуйте!
Да, это мошенничество, мать больной девочки готова будет подписать заявление в полицию?
Готов помочь с составлением такого заявления.
С уважением,
Алексей

22.09.2018 11:53
unknown
Киев

Здравствуйте ! можно Я Вам скину проэкт заявления ? Если есть у Вас возможность подкорректировать ?

22.09.2018 15:15
unknown
Киев

Начальнику Малиновського ВП в
м. Одесі ГУНП в Одеській області 
Волкову С.М.
м. Одеса, вул. Ак. Філатова, 23-В 

Алтуховій Євгенії Сергіївни 09.12.1985
зареєстровано місто мешкання: м.Одеса,
вул. Троїцька 54.
мешкаю: м.Одеса, вул. Ак. Філатова,
буд. 36, кв. 18
тел: 

З А Я В А

Я, Алтухова Євгенія Сергіївна мешкаю м. Одеса, вул Ак. Філатова, буд. 36, кв 18, спільно з трьома дитинами Алтухова Вікторія Сергіївна 24.11.2008 року народження, Алтухов Артем Кирилович 05.01.2012 року народження та Алтухов Андрій Сергійович 30.08.2005 року народження.
Моя донька Алтухова Вікторія Сергіївна 24.11.2008 захворіла, згідно з випискою із медичної карти стаціонарного хворого №4188 КУ Одеської обласної дитячої клінічної лікарні м.Одеси (копію виписки додаю), виписки із медичної карти стаціонарного хворого №183680 ДУ “Інституту нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромаданова НАМН України” м. Київ (копію виписки додаю) та протоколу засідання ЛКК обласної дитячої клінічної лікарні по питанню визначення інваліда дитинства як такого, що має право на віднесення до групи “А” (копію протоколу додаю) діагноз (МЕДУЛЛОБЛАСТОМА заднечерепной ямки с врастанием в ствол мозга, - РАК) та на даний момент знаходиться у лікарні ООДКЛ м.Одесі в тяжкому стані.
Мені стало відомо, що за допомогою фотокартки моєї доньки та якихось медичних документів в соцсетях “Фейсбук” було оголошення збір грошей для допомоги моєї дитини!!!!
При спілкуванні зі своєю дитиною Алтуховим Андрієм стало відомо, що Анна Дунайчук, яка є невісткою няні моїх дітей, неодноразово брала користуватися телефон мого сина та ймовірно внесла інформацію на акаунт сина про допомогу та продублювала інформацію в соцсетях “Фейсбук” під ім`ям Анна Дунайчук та вказала номер картки 5168 7427 1386 9406 та ім'я Терещук Аліна для збору грошей.
Ні якої матеріальної допомоги від вищевказаних громадян, Я не отримувала.
Таким чином своїми діями користуючись даними моєї неповнолітньої доньки, вказані громадяни займаються шахрайством та порушують законодавства УК України.

На підставі мною викладеного, прошу:
1. Розібратися та вживати заходів по встановленню вищевказаних осіб;
2.Повернути гроші громадянам, яки були надсілані для допомоги дитини;
3.Повідомити мене про вжити заходи стосовно вищевкзаних громадян;


Додаток : на 6-ти аркушах. (копії документів).



«____» вересня 2018р. ________________ Є.С. Алтухова


22.09.2018 15:18

Вы пишите:
"Мені стало відомо, що за допомогою фотокартки моєї доньки та якихось медичних документів в соцсетях “Фейсбук” було оголошення збір грошей для допомоги моєї дитини!!!!"

вот тут лучше также сделать ссылку на ту страницу фейсбука, где ведется сбор денег. Восклицательный знак достаточно один раз поставить.

Все скриншоты обязательно приложить, чтобы было видно веб-адрес страницы

23.09.2018 14:53
unknown
Киев

спасибо

25.09.2018 10:20

Вопросы из такой же категории

Половая связь между лицами разных возрастных категорий.
Уголовная ответственность за непогашенный кредит?
Пьяная бабушка развращает несовершеннолетнего внука