Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Олег
Луцк

Був би вдячний, щоб відповідь дали за телефоном 0678084144 Олег

29.10.2018 21:02

Орендувати можна за договором оренди максимум на 50 років. Договір може бути укладений тільки у відношенні конкретної земельної ділянки, тобто що має межі, присвоєний кадастровий номер, тип і категорію цільового призначення.

Щоб отримати земельну ділянку необхідно звернутися із заявою до адміністрації відповідної сільської ради з пропозицією укласти довгостроковий договір оренди земельної ділянки. Якщо по ділянці проведені землевпорядні роботи, то можна швидко перейти до процесу укладення договору, але часто земля не має кадастрового номера і призначення, тоді рішенням виконкому сільської ради Вам дадуть згоду на розробку і підготовку технічної документації на відведення землі. У підсумку укладений договір оренди підлягає державній реєстрації обов'язково.

Що стосується покупки земельної ділянки, то відповідно до ч. 2 ст 128 Земельного кодексу України для придбання у власність землі необхідно:
- звернутися із заявою до виконавчого органу відповідної сільської ради, в якої вказати розміри і характеристики земельної ділянки, її розташування, кадастровий номер, якщо є, цільове призначення. У заяві необхідно вказати згоду на укладення договору на внесення авансового платежу для оплати земельної ділянки. До заяви додати копію паспорта або установчих документів та виписки з податкової для юридичної особи;
- в місячний термін заяву розглянуть і можуть дати згоду на землевідведення або відмовити.
Рішенням виконкому сільради дозволять продаж, що є підставою для укладення договору купівлі-продажу. Ціна земельної ділянки визначається на підставі експертизи. Договір підлягає нотаріальному посвідченню. Документ про оплату ціни є підставою разом з договором купівлі-продажу для видачі гос.акта на землю.


30.10.2018 20:14

Вопросы из такой же категории

Конфлікт між сусідами за межу земельних ділянок
Какой статьей глава фермерского господарства должен руководствовать при офомлении доверености для изготовления в центре администативних услуг технической документации на имя орендодавця
Проблема с договором на аренду