270 грн.

Вопрос решен

Користуюсь ділянкою вже 27 років. За цей час було організовано декілька садових товариств, але жодне не домоглось, щоб нам віддали землю у власність, хоча вже присвоєно назву вулиці та номер ділянки (адреса). Наразі організовується нове товариство. Якщо я в нього вступлю, чи зможу я потім приватизувати свою ділянку? На що мені потрібно звернути увагу при вступі, аби не виявилось так, що я буду орендувати свою землю у товариства? Які запитання слід поставити організаторам товариства, аби потім у майбутньому не мати проблем? Дякую

13.11.2018 14:42
Ольга, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Садове товариство - справа добровільна. Новостворене товариство згідно Статуту бере на себе певні зобов'язання, наприклад, організовувати проведення інфраструктури, газопостачання, будівництва доріг і т.п.
Не зрозуміло, чому Ви чекаєте, коли збереться садове товариство і колективно підготує документи на приватизацію. Ви могли самостійно вже давно отримати гос.акт. Тим більше такий термін володіння дозволяє навіть визнати право власності по пріобретальной давності через суд.

13.11.2018 18:38

Вступ в садове товариство не перешкоджає в подальшому або паралельно здійснити приватизацію своєї земельної ділянки. Для цього Вам потрібно звернутися в адміністрацію сільської ради із заявою, щоб Вам дали згоду на розробку технічної документації за адресою земельної ділянки, потім Ви проводите геодезію (інженер вийде на місце і зробить зйомку), далі кадастровий облік і подаєте знову заяву вже на рішення про передачу у власність, а потім отримуєте гос.акт.

13.11.2018 18:44