270 грн.

Вопрос решен

Сьогодні мого брата, прямо з робочого місця (працює майстром виробничого навчання у професійному ліцеї), забрали у військомат і зразу ж повезли до Львова (130 км). Півтора роки тому йому поставили діагноз: деформація хребта у сторону грудної клітини та наявність трьох гриж - дві у грудному відділі та одна у поперековому. За словами лікаря військового госпіталя брата повинні були комісувати ще у районному відділенні військомату, а не везти в обласний. І ось, сьогодні прийшли і не зважаючи на діагноз повезли у Львів. Що можна зробити, щоб його не призвали на службу. Оскільки наявні болі у хребті, а при важкій фізичній праці іноді навіть випрямитись не може. Дякую!

21.11.2018 13:37
Марія, Львов

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Ваш брат перебуває на обліку в районному військкоматі. Чи не приходили йому повістки з'явитися у військкомат на осінній призов? Раніше він був звільнений від проходження служби? Скільки йому років?
Зараз, на жаль, отримала поширення практика затримання призовників, як тих, що ухиляються, так і законослухняних громадян.

Щоб його не призвали на службу в цей осінній призов необхідно по результату проходження мед.коміссіі отримати висновок про непридатність (тимчасової). Ступінь непридатності встановлюється в ході підтвердження діагнозу. Залежно від результатів висновку він може отримати відстрочку на рік або звільнення (останне рідко, при неізлічімих хворобах, таких як СНІД).

21.11.2018 21:03 (Изменён 21.11.2018 21:05)
Марія
Львов

Повістка приходила на роботу і сьогодні він повинен був прийти у військоммат. Йому 25 років і раніше був тимчасово звільнений від проходження служби і проходив обстеження та лікування. На даний час часто болить хребет але до лікаря не звертались, а лікувались вдома, оскільки бабуся та сестра лікарі і під час приступів самі робили уколи. На даний час грижа неоперабельна, тому що ще маленька (0,8 мм). У мене запитання. Чи може комісія, переглядаючи результати минулого обстеження, визнати його пригодним до служби? І якщо буде така ситуація, то як можна добитись повторного повного обстеження і відправки на лікування? Ще один момент - у нашій районній лікарні лікарі сказали, що якщо він не перебував у лікарні і не звертався за допомогою до лікарів, то він може іти служити. Дуже вдячна за допомогу!

21.11.2018 21:38

Вопросы из такой же категории

Нахожусь в зсч
Какие есть возможности и варианты отсрочки от армии если тебе 21 и ты меняешь профессию не окончив вуз? Возможно ли поступить на заочку и получить отсрочку?
Какие есть способы отсрочки от армии, если тебе 21 год и ты не доучившись в университете хочешь сменить профессию .Возможно ли поступить на заочку в другой вуз и получить отсрочку.