Міська рада звертається до управління фіксальної служби про надання інформації у розрізі платників плати за землю (просить вказати по кожній фізичній та юридичній особі) щодо нарахованих сум на рік та щомісячних сплат, посилаючись на п.2 закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих платежів і зборів» від 23.11.2018 року № 2628-VIII.
Фіксальна служба відмовляє та повідомляє, що законодавством не передбачено формування звітів в розрізі органів місцевого самоврядування. В розрізі платників можуть надаватися суми податкового боргу, які офійно оприлюднюються на офіційному сайті центрального органу виконавчої влади,що реалізовує державну податкову політику.
Міська рада не володіє інформацією щодо сплачених сум орендної плати та земельного податку та інформацією про нараховані відповідні суми.
Міська рада надає фіксальній службі перелік (список) субєктів господарювання, з якими укладені договора оренди землі на кожен календарний рік та щомісячно зміни до переліків (списків). Але не маючи вказаної вище інформації не можемо контролювати повноту сплати. Виходячи з припущень, фіксальна служба не в повному обсязі нараховує плату за землю згідно наданого нами переліку (списку) орендарів.

06.03.2019 07:49
Людмила, Полтава

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Пока нет ответов юристов