Доброго дня,

Я придбав 18.10.2018 смартфон, в якому 02.06.2019 було виявлено несправність -- камера не працювала.

Несправність було підтверджено магазином, і вони прийняли товар на гарантійний ремонт.

З 02.06 по 01.07 я не міг отримати жодної інформації стосовно того, в якому стані процес вирішення проблеми з моїм телефоном.

01.07 мені було повідомлено телефоном, що проблема з материнською платою, і вони розпочинають її пошук для заміни.

07.07 мені було повідомлено, що, материнську плату знайдено, і вони можуть її замінити, але, на думку магазину, проблема не гарантійного характеру - вони бачать вм'ятину на корпусі, що говорить про те, що материнська плата була пошкоджена в результаті падіння, і тому я можу заплатити 2200 гривень за заміну плати.

З тих пір я не повідомив сервісному центру про своє рішення.

моє питання полягає у наступному:

з 02.06 по 07.07 я не мав жодних новин від сервісного центру, хоча намагався їх отримати за телефоном. Один місяць мій телефон лежав у сервісі, його було прийнято на ремонт за гарантією.

Чи це значить, що я маю право запросити відшкодування (1% вартості товару за 1 день перетримки після 14 днів) за перетримку товару на ремонті до моменту, коли мені було повідомлено їх рішення про те, що випадок не є гарантійним?

Також на мій запит по телефону надати мені ідентичний товар на період гарантійного ремонту мені було відмовлено: "немає товарів".

Ще одне питання: оскільки мені не було повідомлено про негарантійний випадок більше, ніж через місяць (хоча вм'ятину у корпусі вони мали можливість засвідчити у перший день), їх дії не є до кінця законними?

Я не є задоволеним методом, за яким магазин зі мною комунікував продовж місяця - я не мав на руках телефон, мене не інформували про строки вирішення моєї проблеми.

Маю підозру, що ними свідомо було зазначено, що мій випадок був негарантійним - більше, ніж через місяць після прийняття товару - з тим, щоб уникнути зобов'язань зі своєї сторони.

Я був би вдячний, якщо ви матимете змогу проконсультувати мене з цього приводу.

Дякую Вам.
З повагою,

Альберт

25.07.2019 14:08
Андрій, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
У Вашому випадку потрібно подавати письмову претензію до сервісного центру та магазину, під час здачі в ремонт смартфона, вони повинні були провести огляд, та зафіксувати всі явні недоліки, а Вам заповнити й видати квитанцію, в якій визначити строки та інші умови здійснення ремонту.
Ви дійсно маєте вимагати відшкодування за затримку ремонту, проведення гарантійного ремонту, або вимагати повернення коштів, адже неякісний товар, або заміни товару.
У разі невиконання Ваших вимог, доведеться звертатись до суду з позовом про захист Ваших прав, як позивача.

25.07.2019 22:47

Вопросы из такой же категории

Получить назад деньги за отменённую покупку в интернет магазине
Нарушение договора подряда
Незнакомец сохраняет мои фото и говорит что скидывает их в какое то сообщество