Женщина 58лет получила травму глаза.обильная гематома.впоследствии конфликта с другой женщиной.первая сделала замечание ребенку.который бил ногами внучку потерпевший.с угрозами.вызвана полиция.за медпомощью обращались.завтра на экспертизу.заявление написано.впрос в том стоит ли морочить голову?как могут наказать виновного?

22.08.2019 20:50
Ксения, Сумы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте, Ксения.
Все зависит от квалификации деяния.
Смысл в том, что если признают виновной, можно будет взыскать материальный и моральный ущерб в судебном порядке.

Стаття 125 КК. Умисне легке тілесне ушкодження
1. Умисне легке тілесне ушкодження - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.
2. Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Стаття 126 КК. Побої і мордування
1. Умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.
2. Ті самі діяння, що мають характер мордування, вчинені групою осіб, або з метою залякування потерпілого чи його близьких, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

24.08.2019 01:08

Вопросы из такой же категории

Группа лиц совершила разбой у меня дома
Халатность врача/хирурга наказуема?
У меня ст. 185 ч. 2.3 и 289 ч. 2 было 5 лет назад сейчас меня арестовали но я не судим есть ребёнок и жена беремина, пострадавший вопросов не имеют и оставили на рассмотрение судьи. Могу я уйти на условное?