250 грн.

Вопрос решен

ДТП скоєно 02.11.2019 а розгляд справи судом за ст. 124 КУАП призначено на 07.02.2020. Чи не порушується строк притягнення до адмінвідповідальності згідно зі ст. 38 КУАП?

30.01.2020 18:34
Ольга, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

unknown
Киев

Так, відповідно до ст 38 КУАП

Адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через два місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді ).

Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу або інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частинах третій і четвертій цієї статті.
В данному випадку має місце порушення строків розгляду адміністративної справи, але це не скасовує автоматично рішення, яке буде прийнято.

Можна скаржитися до кваліфікаційної комісії суддів, але оскаржити прийняте рішення тільки за цією підставою безперспективно.


30.01.2020 22:01

Вопросы из такой же категории

На заправке залили плохой газ, поломалась машина
Пересдача ПДД на получение водительских прав
Как составить иск в суд о наложении штрафа за нарушение пдд