Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Добрый день. 
Может.

18.06.2020 13:41

Добрый день, Наталья.
Да, доверитель имеет право в любой момент отменить доверенность.

Стаття 249 Цивільний кодекс України. Скасування довіреності
1. Особа, яка видала довіреність, за винятком безвідкличної довіреності, може в будь-який час скасувати довіреність або передоручення. Відмова від цього права є нікчемною.
2. Особа, яка видала довіреність і згодом скасувала її, повинна негайно повідомити про це представника, а також відомих їй третіх осіб, для представництва перед якими була видана довіреність.
3. Права та обов'язки щодо третіх осіб, що виникли внаслідок вчинення правочину представником до того, як він довідався або міг довідатися про скасування довіреності, зберігають чинність для особи, яка видала довіреність, та її правонаступників. Це правило не застосовується, якщо третя особа знала або могла знати, що дія довіреності припинилася.
4. Законом може бути встановлено право особи видавати безвідкличні довіреності на певний час. Безвідклична довіреність з корпоративних прав видається відповідно до закону, що регулює діяльність відповідних господарських товариств.

21.06.2020 17:33

Вопросы из такой же категории

При задаче экзамена в ГАИ нездала по причине проехала на бело лунный без остановки, но при этом снизила скорость и убедилась в отсутствии поезда, так как в правилах указано, но мне защитали это ошибкой
Изъяли мопед. 121 ч 6 п.п 30.1
Допущена ошибка в правах. Дата рождения должна быть 31, а написали 30. Живу в Беларуси.