Добрый день, я купила по договору купли продажи 32/100 части дома остальные 68/100 у другого владельца, в договоре чётко обозначено что входит в мои 32/100 что в соседский, соседи дали нотариальное согласие на продажу. Сегодня регистратор отказал регистрировать мою маму так как нужно согласие соседа, хотя по телефону сказали по купли продажи согласие не надо. Какая статья закона описывает эту проблему. Спасибо

24.06.2020 16:15
Елена , Николаев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день, Елена.
Требуется согласие совладельца.
Требуйте письменный отказ, обжалуйте в судебном порядке.

Стаття 358 ЦКУ. Здійснення права спільної часткової власності

1. Право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою.

2. Співвласники можуть домовитися про порядок володіння та користування майном, що є їхньою спільною частковою власністю.

3. Кожен із співвласників має право на надання йому у володіння та користування тієї частини спільного майна в натурі, яка відповідає його частці у праві спільної часткової власності. У разі неможливості цього він має право вимагати від інших співвласників, які володіють і користуються спільним майном, відповідної матеріальної компенсації.

4. Якщо договір між співвласниками про порядок володіння та користування спільним майном відповідно до їхніх часток у праві спільної часткової власності посвідчений нотаріально, він є обов'язковим і для особи, яка придбає згодом частку в праві спільної часткової власності на це майно.

26.06.2020 16:49

Вопросы из такой же категории

Завірення довіреності у нотаріуса
Дважды взламывали квартиру,однако вещдоков полиция не нашла,вследствии чего дело не открыли. Что делать,куда идти?
Преследование моей девушки бывшим парнем