Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Щоб повернути торва без чеку, потрібно, що б :

— товар не використовувався;

— збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики;

— в наявності розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.
Законодавство так тлумачить поняття: “Розрахунковий документ” — документ установленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів, купівлі-продажу іноземної валюти, надрукований у випадках, передбачених законодавством України, і зареєстрований у встановленому порядку реєстратором розрахункових операцій або заповнений вручну.

Це може бути квитанція до відривного талона, квитанція до прибуткового касового ордера, інструкція з експлуатації, належним чином оформлений технічний паспорт, керівництво для користувача, а також інші документи, які містять відомості про продавця, дату придбання товару, його найменування та вартості. Навіть елементи тари та упаковки, що вказують на придбання товару у конкретного продавця, можуть бути доказом при поверненні товару без чека.
Також допоможуть свідки.
По-друге, якщо у вас не збереглося абсолютно ніяких документів про купівлю, в цьому випадку можите посилатися на показання свідків. Виступати в якості свідка може як людина, що супроводжував  під час покупки, так і продавець.
Потрібно написати заяву про повернення товару у двох екземплярах. Де вказати, у «шапці» документу назву і реквізити продавця (магазину, індивідуального підприємця).

28.07.2020 16:02

Вопросы из такой же категории

Сломанный товар при вскрытии дома.
Возврат по предоплате