Мой муж находясь на условном сроке наказания совершил криминальный проступок, обвиняется в краже телефона. Может ли судья требовать отмены испытательного срока по предыдущей судимости, или он должен вынести решение только по краже телефона, а уже пробация будет ходатайствовать о замене режима?

22.01.2022 13:08
Ольга, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!
Повідомляю наступне:
Статтею 75 Кримінального кодексу України передбачено, якщо суд дійде висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Так, вироком Рубіжанського міського суду від 17.09.2019 місцевого мешканця засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно), ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство), ч. 1 ст. 357 КК України (викрадання офіційного документу з корисливих мотивів) до покарання у виді 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням на 2 роки.

Проте, засуджений протягом іспитового строку на шлях виправлення не став, допустив 8 неявок без поважних причин до відділу пробації за місцем проживання, тричі притягувався до адміністративної відповідальності.

У судовому засіданні засуджений просив суд не скасовувати йому іспитовий строк та надати ще шанс на виправлення.

Однак, систематичне порушення покладених на чоловіка судом обов’язків, стало вагомою підставою для скасування судом іспитового строку.

17.03.2021 ухвала суду про скасування іспитового строку та направлення засудженого для відбування реального покарання у виді 3 років позбавлення волі, призначеного вироком, набрала законної сили.

Може бути реальне покарання , треба розглядати матеріали , докази , як суд вирішить.

З повагою,
Костянтин Гончаренко

22.01.2022 20:01

Добрый день.
Условный срок превратится в реальный. И кража телефона добавит наказание.

23.01.2022 11:58

Вопросы из такой же категории

Возможен ли условный срок? ?
Наказуем ли секс с 17 летней?
Ответственность за просроченное детское питание