Я маю батька інваліда 2-ї групи, чи підпадаю я під відстрочку від мобілізації на підставі абзацу 11 ст.23 Закону про мобілізацію? Якщо так,то які документи потрібно надати до військкомату

11.06.2022 16:59
Олександр , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня!

Оформіть довідку ЛКК , будь-якої лікарні, ЩО   батько ПОТРЕБУЄ ПОСТІЙНОГО ДОГЛЯДУ ТА ОТРИМАЙТЕ РІШЕННЯ СОЦ ЗАХИСТУ ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ ВАС ДОГЛЯДАЧЕМ З ВІДПОВІДНИМИ ВИПЛАТАМИ, ПОДАЙТЕ ЦІ ПАПЕРИ ДО ВОЄНКОМАТУ, ОТРИМАЙТЕ У НИХ ДОВІДКУ ПРО ВІДСТРОЧКУ ЗА СІМЕЙНИМИ ОБСТАВИНАМИ З ПРАВОМ ДОЗВОЛУ НА ВИЇЗД СПЕЦ ДОВІДКА ВОЄНКОМАТУ.

Вам також треба мати копію довідки МСЕК про Вашу інвалідність чи інвалідність родича , над яким ви здійснюєте опіку , чи постійний догляд (за висновком ЛКК згідно довідки органу соц. Захисту як доглядач з відповідними виплатами), або висновок про термінове лікування закордоном та військовий квиток де вказано про відстрочку, або довідку про це, також паспорт закордонний

Таке формулювання може дати підставу для відстрочки з правом виїзду, візьміть на ВЛК всі медичні документи оригінали та копії , копії залиште у них в тцк сп.

або домагатися висновку ВЛК про Вашу непридатність з виключенням з обліку

Нові правила перетину з 03.05.22

https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

З повагою,

Костянтин Гончаренко


____
Подальші консультації є мінімально платними ,залишайте будь-ласка оплачене питання у системі сайту

11.06.2022 22:21
Олександр
Киев

Дякую за відповідь. Справа в тому,що я працюю,а для оформлення догляду з виплатами потрібно звільнитися з роботи.
Мав на увазі,що абзац 11 ст.23 не вказує на необхідність оформлення догляду чи опікунства. А містить пряме посилання на те,що якщо або дружина,чи батьки військовозобов'язаного чи його дружини є інвалідами 1-2 групи,то він отримує відстрочку від мобілізації.

12.06.2022 01:11

Так , отримує відстрочку , але без права виїзду закордон ,  до завершення воєнного стану ,  якщо це вас влаштує подайте заяву та документи родича(копії), та отримаєте відстрочку на підставі ст.23 ЗУ Про мобілізацію і моб підготовку.

Опікуни мають право на працю , а також на відстрочку та право виїзду закордон.
З повагою,
Костянтин Гончаренко 

12.06.2022 13:38

Вопросы из такой же категории

Обмежено придатний и выпустят ли?
Как смягчить наказание за дезертирство
Отказ от участия в войне срочнику